
Deși să fii ocupat toată ziua poate fi satisfăcător, atunci când lucrurle se aglomerează nu vei mai avea timp de lucruri care îți fac plăcere și te vei simți obosit.
O echipă de experți din Canada a testat dacă există o combinație de activități care poate crește nivelul de fericire. Această formulă arată și timpul ideal care ar trebui dedicat fiecărei activități.
Cum să ai o zi perfectă
Formula pentru o zi perfectă include 6 ore în familie, 2 ore cu prietenii, 1.5 ore de socializare, 2 ore pentru exerciții fizice și 1 oră pentru masă. Se adaugă programul de muncă, de 6 ore (nu 8!). Drumul până la locul de muncă nu trebuie să fie mai lung de 15 minute, plus o oră la televizor sau pe telefon.
Pentru a reuși să faci aceste lucruri într-o singur zi, activitățile trebuiee grupate, cum ar fi sportutl cu socializarea.
„Viața înseamnă compromisuri între diferite activități. „Cercetarea actuală a dezvăluit momentele importante care disting zilele mai bune de zilele obișnuite,” spun experții de la University of British Columbia.
Studiul a fost condus de Dunigan Folk, psiholog în cadrul universității. Echipa de cercetare a analizat date din edițiile din 2013 și 2021 ale American Time Use Survey (ATUS), care testează o viață americană medie și activitățile.
Cu ajutorul datelor din chestionar, experții au conceput formula pentru o zi perfectă.

ATUS adună date despre cât de mult timp alocă oamenii pentru 100 de activități diferite. Printre acestea sunt socializarea, munca, grija pentru copii, voluntariatul și activitățile de relaxare.
Importanța socializării
Atunci când respondenții au decis o zi „mai bună decât o zi obișnuită”, echipa a investigat ce activități au avut acest efect. Echipa a folosit inteligența artificială pentru a căuta activitățile respective.
Au descoperit astfel nu doar activitățile care creșteau nivelul de fericire, ci și durata ideală pentru fiecare.
Socializarea a fost una dintre cele mai importante activități pentru o zi fericită. Însă dacă aceasta a depășit 2 ore, nu mai avea un impact atât de mare.
„În comparație cu a 3-a oră de socializare, 1 oră de exerciții fizice ar fi un mod mai util de a folosi timpul,” susține echipa.
Totodată, petrecerea timpului cu prietenii a avut „un efect pozitiv aproape fără limite”.
Timpul la muncă a scăzut din nivelul de fericire doar atunci când oamenii au muncit mai mult de 6 ore. De asemenea, oamenii nu vor să petreacă mai mult de 15 minute pe drum până la muncă, potrivit a1.ro.