x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Daruri pline de sănătate

Daruri pline de sănătate

de Magda Colgiu    |    13 Dec 2010   •   18:15
Daruri pline de sănătate
Sursa foto: /Thinkstock

142322-04-17-sante-16.jpgÎntâmpinaţi dificultăţi în alegerea unui cadou pentru cei dragi? Nu vă mai faceţi griji şi inspiraţi-vă din lista de cadouri pe care v-o propunem şi care conţine numai produse bune organismului!

 

Cereale integrale
Umpleţi un coş din nuiele sau din rafie cu mai multe sortimente de paste. Pentru o sănătate de fier, pastele trebuie să fie preparate din orez sălbatic sau brun, grâu integral sau cuş-cuş. Pont: în coş poate fi pusă şi o carte cu reţetele celor mai bune alimente ce se pot prepara din aceste cereale.

 

Pungi cu nucifere
O pungă cu desene haioase, care să conţină mai multe feluri de nucifere – seminţe, migdale, sâmburi comestibili, nuci sau alune, neapărat crude –, poate fi un cadou perfect. Aceste fructe se pot mânca în stare crudă sau se pot adăuga în salate. Nucile conţin grăsimi omega-3, care aduc beneficii inimii.

 

Plante aromate
Piperul, dafinul sau cimbrul sunt doar câteva dintre plantele aromate care pot înlocui sarea din alimente. Îi veţi surprinde plăcut pe prietenii dumneavoastră dacă le veţi oferi într-un ambalaj sărbătoresc mai multe pachete cu seminţe de plante aromate şi, eventual, câteva ghivece în care le pot planta. O altă variantă este de a oferi direct mai multe ghivece cu astfel de plante. Ierburile aromate au calitatea de a reduce tensiunea arterială dacă sunt folosite frecvent în alimentaţie.

 

Cutii cu ceai
Beneficiile ceaiului sunt cunoscute de mii şi mii de ani. Este antioxidant, previne coagularea şi menţine fludizarea sângelui, având şi  proprietăţi anticancerigene. Oferind o cutie cu sortimente diferite de ceai (negru, verde, oolonge), veţi contribui la păstrarea bunei dispoziţii a celor dragi. Pentru ca darul să fie complet, puteţi oferi şi infuzor.

 

Echipament sportiv
Un tricou, o pereche de pantofi sport sau nişte greutăţi ce se plasează la gleznă, ce vin chiar de la Moş Crăciun pot fi un imbold pentru mulţi dintre noi să ne apucăm de sport. Persoanele mai leneşe pot fi impulsionate să facă mişcare dacă găsesc în cutiile de sub brad un pedometru.  Variantele mai noi ale acestui aparat nu numără doar paşii făcuţi într-o zi, ci şi caloriile eliminate.

 

Ciocolata
Nici un Crăciun fără dulciuri. Există însă persoane care ţin regim sau care au probleme de sănătate şi care se abţin de la astfel de delicii. Cea mai bună soluţie în cazul lor este ciocolata neagră. Pentru că doar ciocolata cu un conţinut de cacao mai mare de peste 70% este benefică pentru sănătate. Sfatul
nostru: verificaţi cu atenţie eticheta! Beneficiile ciocolatei negre: protejează inima şi ficatul.

 

Fructe deshidratate
O combinaţie de astfel de fructe poate fi cea mai bună şi dulce variantă de vitaminizare. Mai ales în sezonul rece, când din dieta zilnică lipsesc fructele. De aceea, căutaţi să oferiţi mixuri de fructe uscate, de preferinţă autohtone. Înainte de a cumpăra coşurile cu fructe uscate, verificaţi ca acestea să nu conţină sulfiţi. Aceste substanţe pot perturba grav funcţionarea normală a aparatului digestiv.

×
Subiecte în articol: trup,minte,suflet