x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Decizie - Iaurturile buclucaşe, distruse

Decizie - Iaurturile buclucaşe, distruse

de Cristina Andreea Calin    |    31 Aug 2007   •   00:00

Iaurturile Danone din lotul cu data de expirare 11 septembrie nu vor mai fi puse in vănzare, deşi analizele efectuate la laboratorul de referinţă din Budapesta au arătat că acestea sunt sigure de consum.

Anunţul a fost făcut de Jacques Ponty, directorul general al Danone. Compania de lactate va distruge iaurturile pentru că, a spus Ponty, nu este sigură că in timpul sechestrului impus de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară a fost respectat lanţul frigorific şi este posibil ca produsele să aibă defecte organoleptice. Â


TESTE. Doar unul dintre cele două loturi de iaurt suspectate de contaminare cu dioxină a fost testat la laboratorul de la Budapesta, dar ambele loturi conţineau acelaşi produs suspect, astfel că rezultatul analizelor este valabil pentru amăndouă. "Lotul cu data de expirare 20 august nu a fost testat, dar el conţine acelaşi preparat de fruct ca şi cel care expiră la 11 septembrie, pentru care rezultatele analizelor au ieşit bine", a spus Ponty. ANSVSA a anunţat miercuri că rezultatele testelor efectuate la laboratorul european de referinţă de la Budapesta asupra iaurturilor Danone suspectate că ar fi contaminate cu un nivel ridicat de dioxină arată că produsele sunt sigure pentru consumul uman, nivelul de dioxină fiind in limita admisă.

×
Subiecte în articol: bun de consum