x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Desert din Alpi cu E-uri

Desert din Alpi cu E-uri

de Cristina Andreea Calin    |    19 Dec 2007   •   00:00
Desert din Alpi cu E-uri

CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Conţine o serie ţntreagă de alergeni
Pralinele analizate conţin zaharuri in exces, care stresează pancreasul endocrin, forţăndu-l să producă mai multă insulină.



CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Conţine o serie ţntreagă de alergeni
Pralinele analizate conţin zaharuri in exces, care stresează pancreasul endocrin, forţăndu-l să producă mai multă insulină.


Milka Desert Alpine sunt "praline de ciocolată cu lapte din Alpi cu interior spumos (70%) cu lapte din Alpi şi aromă de vanilie", care are in compoziţie "ciocolată cu lapte 30% (zahăr, masă de cacao, unt de cacao, lapte praf degresat, grăsime din lapte, zer praf, emulgator - lecitină din soia E 322, pastă de alune, aromă - vanilină), zahăr, glucoză, grăsime din lapte, dextroză, agent de umezire (sorbitol E 420), lapte praf degresat (2,5%), albuş de ou, agent de gelificare (agar E 406), regulator de aciditate (acid citric E 330, citrat de sodiu E 331), stabilizator (invertază), conservant (sorbat de potasiu E 202), aromă (vanilină - artificială)".


ANALIZÃ.... Profesorul Gheorghe Mencinicopschi analizează eticheta produsului şi ne spune că are un profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de grăsimi şi glucide rafinate şi o densitate energetică foarte ridicată - 435 kcal/100 g. Produsul conţine şi o sursă de lactoză, albuş de ou, alune sau urme de arahide, migdale, fistic etc., după cum precizează producătorul. Pralinele au o cantitate excesivă de carbohidraţi cu index glicemic foarte ridicat, periculos pentru pancreasul endocrin, dar şi grăsimi de origine animal-aterogene.

Aditivul alimentar E 406 interferează cu absorbţia mineralelor, reducănd biodisponibilitatea acestora. In cantitate mare este laxativ. Â


CONCLUZII. Produsul nu este indicat supraponderalilor, obezilor, copiilor, femeilor insărcinate şi care alăptează, celor cu sindrom metabolic. Persoanele cu intoleranţă la lactoză şi alergie la albuşul de ou, alune, arahide, migdale şi fistic vor testa produsul in prealabil. Diabeticii il vor consuma numai cu avizul medicului curant.



×
Subiecte în articol: bun de consum lapte