x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Destinul unui campion, în cumpănă.

Destinul unui campion, în cumpănă.

de Ionela Gavriliu    |    02 Iun 2011   •   21:00

Adrian e campion national la karate. Si campion european. Dupa nici un an de antrenament la shotokan, baiatul de 12 ani si-a uimit antrenorii si castiga titlu dupa titlu. Copilul e sustinut in eforturile lui de femeia care-l creste de peste un deceniu, o asistenta maternala de 65 de ani, Vio­rica Barbu. Adi vrea acum sa ajun­ga campion mondial. Si, la cat e de bataios si talentat, are toate sansele. Un singur lucru il opreste sa porneasca peste doua luni spre Ger­mania: banii necesari depla­sarii.

Adi a fost parasit de familia naturala cand avea doi ani. De atunci, mainile iubitoare ale unei femei ce i-ar putea fi bunica l-au mangaiat si l-au ingrijit. Acum un an, dintr-o intamplare, baiatul s-a apucat de karate. In martie, a ajuns campion euorpean la kata in Ungaria si acum viseaza la titlul mondial. I-a promis lui 'mamaie' ca va castiga si-si va completa colectia de trofee de pe masa televizorului. 'Sa stiti ca e foarte bun, daca l-ati fi vazut cand a castigat campionatul national saptamana trecuta... Nu ca e al meu...', spune zambind doamna Barbu.

Femeia se gandeste de cate sa­crificii a fost nevoie pentru ca Adi sa ajunga in Ungaria, la concurs. 'Ne-a fost foarte greu sa gasim 10 milioane pentru deplasare, din acest motiv copilul a mers singur. Pana atunci l-am insotit la toate competitiile, dar nu ne-am permis sa merg si eu', povesteste 'ma­maie', amintind si de emotiile pe care le-a trait, asteptandu-l pe micul invingator. 'Mi-a crescut tensiunea in ziua aia. M-am dus sa-l astept la o gura de metrou, cand il vad ca iese cu o cupa in mana si-mi zice: «Gata, mamaie, ti-am promis ca o sa castig. Uite cupa?. Am inceput sa plang, l-am luat in brate, in timp ce oamenii care treceau pe langa noi ma felicitau ca am un nepot campion', spune cu mandrie.

Pentru deplasarea la Cam­pionatul Mondial din Germania, Adi are nevoie de 20 de milioane de lei. Daca pentru alti copii parintii suporta o parte din cheltuieli, pentru baiatul de 11 ani acest lucru e imposibil. Pentru cantonamentul din vara sunt necesare alte 8 milioane. Iar suma adunata e imensa pentru asistenta maternala ce are grija cu multa da­ruire de doi copii pe care pa­rin­tii lor nu i-au mai vrut. Mai multe despre povestea lui Adi puteti citi aici: http://www.jurnalul.ro/special/reportaje/povestea-campionului-la-karate-antrenat-pen­tru-viata-de-mamaie-57­6166.html

Cei care vor sa-l ajute pe Adi sa ajunga sa lupte pentru Romania pot face donatii in conturile des­chise la Banca Transilvania, su­cursala Chibrit, Calea Grivitei, nr. 395, pe numele Barbu Viorica.

Cont LEI: RO 66 BTRL 0480 1201 C57194XX
Cont EURO: RO 41 BTRL 0480 4201 C57194XX
SWIFT: BTRL RO 22

Daca doriti sa luati legatura cu 'mamaie', o puteti suna la nu­ma­rul 0766 644 187.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete