x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Doi gemeni suferă de „paralizie cerebrală”

Doi gemeni suferă de „paralizie cerebrală”

27 Ian 2011   •   19:55

Niculina Mîndricel îşi creşte singură cei trei copii în comuna Cis­lău, satul Buda-Crăciuneşti, ju­de­ţul Buzău. Doi dintre ei, gemeni, au împlinit 7 ani şi au un grad ridicat de handicap psihic şi locomotor. Nicolae a primit diagnosti­cul de „paralizie cerebrală, displegie spastică”, iar Elena Georgeta – „pa­ra­lizie cerebrală, forma di­pa­re­ză spastică”. Mama celor doi copii bol­navi spune: „Venitul familiei noastre este foarte modest, soţul m-a părăsit, iar condiţiile materiale de care dispun sunt deosebit de precare.

Gradul ridicat de han­di­cap al celor doi copii presupune acor­darea unor îngrijiri cu totul spe­ciale şi mă împiedică să-mi caut un loc de muncă pentru a-mi spori veniturile”. Nicolae şi Elena au făcut fizioterapie decontracturantă, kinetoterapie, ergotera­pie pentru precizia gesticii uzuale şi coordonare oculo-manuală, in­fil­traţie cu toxină botulinică, cure sanatoriale la Techirghiol şi Gura Ocniţei. În februarie 2010, copiii au fost operaţi prin metoda „miofibrotomie subcutanată pe etape după metoda profesor Ulzibat” la o clinică din Chişinău, Republica Moldova. Acum sunt în clasa I, învăţătoarea vine de două ori pe săptămână acasă şi îi învaţă să ci­teas­că şi să scrie. „Au luat de câteva ori calificativul «foarte bine»„, spune cu speranţă în glas mama.

Evoluţia după operaţie a fost mulţumitoare, dar băieţelul şi fe­ti­ţa au nevoie de o nouă in­ter­ven­ţie chirurgicală, care a fost progra­ma­tă pentru februarie 2011. Costul celor două operaţii se ridică la 3.700 de euro, o sumă de neatins pentru o mamă care îşi duce, îm­pre­ună cu fiii ei, traiul de azi pe mâi­ne. „Într-o atare situaţie mă simt şi mă văd neputincioasă. Nu pot să fac rost de o sumă atât de mare şi de aceea îi rog pe toţi cei care îmi pot acorda un sprijin fi­nan­ciar, oricât de mic, să mă aju­te”, spune Niculina Mîndricel.

Con­tul în care puteţi depune este deschis la Banca Transilvania,Su­cur­sala Buzău, agenţia Nehoiu, pe numele Mîndricel Niculina: RO77BTRL01001201S04088XX.Pentru mai multe informaţii, ma­ma copiilor poate fi contactată la numărul de telefon 0764-55.50.95.

×
Subiecte în articol: trup,minte,suflet