x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet E407 strică soia

E407 strică soia

de Cristina Andreea Calin    |    14 Mai 2008   •   00:00
E407 strică soia

CE BEM, CE MÎNCĂM ● Puţine calorii
Produsul trebuie consumat cu moderaţie de persoanele cu afecţiuni ale tractusului digestiv din cauza aditivului carageenan.



CE BEM, CE MÎNCĂM ● Puţine calorii
Produsul trebuie consumat cu moderaţie de persoanele cu afecţiuni ale tractusului digestiv din cauza aditivului carageenan.

Praful pentru budincă de soia îndulcit cu fructoză aromă de căpşuni Vitalia este un produs: "100% vegetal, 0% colesterol, 0% lactoză, produs bogat în proteine de soia realizat din plante nemodificate genetic, produs fără arome şi coloranţi artificiali". Aşa scrie pe etichetă. Tot de acolo aflăm că are în compoziţie: "Praf de soia integral, lapte praf din soia, fructoză, amidon modificat, lecitină din soia E322, carageenan (E407), sare, arome identice natural (n.r.: artificiale), coloranţi naturali".
O porţie ne aduce "calorii 103, calorii provenite din grăsimi 31,6, grăsimi 3,51, grăsimi saturate 0,66 g, lecitină 1,21 g, colesterol 0 g, sodiu 80 mg, carbohidraţi 14,3 g, fibre alimentare 1,4 g, fructoză, proteine 3,6, vitamina A 0%, vitamina C 0%, calciu 1,8%, fier 5,8".

ANALIZĂ. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi ne spune că produsul în sine poate fi preparat şi în variantă de post, avînd o densitate calorică mică şi un aport relativ echilibrat de nutrienţi. Calitatea produsului ar fi fost şi mai bună dacă nu s-ar fi utilizat substanţa de îngroşare, carageenan E407. Produsul poate fi utilizat şi în dietele hipocalorice pentru managementul greutăţii. Produsul poate fi consumat de majoritatea categoriilor de persoane, cu excepţia celor care au intoleranţă la fructoză sau alte componente ale budincii.

×
Subiecte în articol: bun de consum soia