x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Efect INCREDIBIL. Ce se intampla in organismul tau daca bei zilnic un pahar de suc de castravete

Efect INCREDIBIL. Ce se intampla in organismul tau daca bei zilnic un pahar de suc de castravete

15 Iul 2016   •   19:25
Efect INCREDIBIL. Ce se intampla in organismul tau daca bei zilnic un pahar de suc de castravete
Sursa foto: MARCELOKRELLING/Getty Images/iStockphoto

Castravetii ofera beneficii pentru sanatate din cap pana in picioare, atat in  interiorul organismului cat si in exterior. Acestia contin vitamina A, vitamina C, K, calciu si potasiu. Sucul de castravete este o bautura extrem de hidratanta, ce curata si detoxifiaza intregul organism.

Acestia intaresc tesutul osos si hranesc rinichii.Consumul sucului de castraveti ajuta la combaterea efectelor deficitului de vitamina K, care include sangerari nazale, gingivale si vanatai, potrivit livingtraditionally.com.

In plus, studii recente au descoperit ca vitamina K poate juca un rol important in tratarea osteoporozei si Alzheimer-ului, iar consumul acesteia in cantitati mari ajuta impotriva cancerului si a bolilor de inima.

De asemenea, castravetii produc celule rosii din sange sanatoase si stimuleaza sistemul imunitar. Sucul de castravete ofera si o sursa de cupru care ajuta la formarea colagenului, creste absortia fierului si are rol in producerea de energie.

Hidrateaza corpul echilibrand nivelurile de fluid din organism. Acestia combat cancerul deoarece contin glucozide, lignani si apigenina care protejeaza ADN-ul si celulele de la daunele din cauza stresului oxidativ.

Suc de castravete

Ingrediente: 2-4 castraveti organici

Mod de preparare: Se spala castravetii, se taie corespunzator si se baga la blender. Daca nu aveti blender, stoarceti castravetii si amestecati continutul.

×
Subiecte în articol: suc de castravete castraveti