x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Excesele de carne roşie şi sifon pot fi nocive

Excesele de carne roşie şi sifon pot fi nocive

de Nicoleta Catana    |    23 Ian 2008   •   00:00

Persoanele care consumă două sau mai multe porţii de carne roşie pe zi şi beau sifon prezintă un risc mai mare cu 25% de a se imbolnăvi de diabet sau de boli cardiovasculare faţă de altele, conform unor cercetări de la Univeristatea din Minnesota.

Persoanele care consumă două sau mai multe porţii de carne roşie pe zi şi beau sifon prezintă un risc mai mare cu 25% de a se imbolnăvi de diabet sau de boli cardiovasculare faţă de altele, conform unor cercetări de la Univeristatea din Minnesota.

 
Aceşti factori de risc poartă numele de sindromul metabolic, care reprezintă un ansamblu de astfel de boli, caracterizate printr-o cantitate de grăsime şi zahăr în exces în sânge, colesterol mărit şi o presiune a sângelui mai mare.

×
Subiecte în articol: bun de consum