x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Fără ulei de floarea-soarelui importat din Ucraina

Fără ulei de floarea-soarelui importat din Ucraina

de Nicoleta Catana    |    22 Mai 2008   •   00:00

Uniunea Europeană (UE) urmează să interzică importurile de ulei de floarea soarelui din Ucraina, după ce autorităţile de la Kiev nu au reuşit să garanteze că nu există riscul ca livrările să fie contaminate cu hidrocarburi, a declarat un oficial comunitar

Uniunea Europeană (UE) urmează să interzică importurile de ulei de floarea soarelui din Ucraina, după ce autorităţile de la Kiev nu au reuşit să garanteze că nu există riscul ca livrările să fie contaminate cu hidrocarburi, a declarat un oficial comunitar, citat de Reuters. Comisia Europeană a aşteptat informaţii care să dovedească angajamentul autorităţilor ucrainene de a preveni exportul de ulei contaminat în UE, dar termenul acordat a expirat marţi, a arătat reprezentantul CE. Decizia va intra în vigoare mîine.

           
Autorităţile europene au fost informate în luna aprilie că o cantitate 40.000 de tone de ulei nerafinat, livrat pe cale maritimă din Ucraina în Franţa, reexportat ulterior şi către Italia, Spania şi Olanda, a fost contaminat cu hidrocarburi, posibil un lubrifiant. Substanţa prezenta un nivel scăzut al toxicităţii şi al riscului pentru sănătate. Uleiul contaminat a fost livrat în total în 13 ţări comunitare şi alte trei din afara UE, a mai spus oficialul CE, care nu a precizat concret care sînt statele afectate. Experţii CE în domeniul sănătăţii au considerat că acest caz reprezintă o fraudă.

 

 

×
Subiecte în articol: bun de consum