x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Fitness pentru pancreas

0
Autor: Cristina Andreea Calin 25 Oct 2007 - 00:00
Fitness pentru pancreas

CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Pentru a citi eticheta acestui produs este nevoie de o lupă. Ingredientele sunt foarte multe şi sunt ingrămădite intr-o parte a ambalajului, la fel ca şi valorile nutriţionale.Â



CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Pentru a citi eticheta acestui produs este nevoie de o lupă. Ingredientele sunt foarte multe şi sunt ingrămădite intr-o parte a ambalajului, la fel ca şi valorile nutriţionale. Â

Batonul de cereale cu gust de ciocolată Nestle Fitness are o listă foarte lungă de ingrediente, care ar trebui citită cu atenţie inainte de a-l consuma. Ingredientele sunt: cereale (42%), grău integral (22%), orez (20%), ciocolată (15%), zahăr, masă de cacao, lapte praf degresat, lactoză, emulgatori (lecitină de soia E 322, poliricinoleat E 476), aromă, cacao cu conţinut redus de grăsimi (unt de cacao 10%), sirop de glucoză, zahăr, sirop de zahăr parţial invertit, extract de malţ din orz, agent de umezire (glicerină E 422), unt de cacao, sirop de zahăr brun parţial invertit, sare, aromă, emulgator (lecitină din soia E 322), corector de aciditate (fosfat trisodic E 339), antioxidant (extract bogat in tocoferol), vitamine (niacină, vitamina E, acid pantotenic, vitamina B6, riboflavină (vit. B2) E 101 i, tiamină (vit. B1), acid folic, vitamina B12, minerale (minerale şi fier). Tot pe etichetă mai apar şi următoarele atenţionări: "Conţine gluten. Poate conţine urme de arahide, migdale şi alte varietăţi similare. Ciocolata conţine substanţă uscată de cacao 35%, minimum". Pentru că este un produs care se adresează celor care doresc să slăbească sau să işi păstreze silueta, eticheta nutriţională este esenţială: "Valoarea energetică: 1.616 kj, 382 kcal, proteine 5,1, glucide 74,8 - din care zaharuri 30,1, lipide 7,0 - din care saturate 3,9, fibre 3,2, sodiu 0,3". Aceste valori sunt pentru 100 de grame, iar pentru un singur baton de 23,5 g veţi acumula 90 kcal.


ANALIZÃ.... Despre batonul de cereale cu gust de ciocolată, profesorul Gheorghe Mencinicopschi ne spune că are un profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de glucide cu absorbţie lentă şi rapidă ce imprimă produsului o incărcătură glicemică ridicată solicitantă pentru funcţia pancreasului.

De asemenea, analizănd valorile nutriţionale pentru 100 de grame de produs, ni se spune că batonul are şi o densitate energetică foarte ridicată, 382 kcal/100 g. Produsul conţine o sursă de gluten, arahide, migdale ş.a. similare. Mai mult, consumatorii trebuie să ţină cont şi de aditivii alimentari folosiţi care, consumaţi in cantităţi mari, pot afecta sănătatea.


CONCLUZII. In urma analizei etichetei, specialistul nostru ne spune că produsul nu este indicat persoanelor cu diferite afecţiuni şi cu stil de viaţă sedentar. De asemenea, batonul este interzis suferinzilor de celiachie şi celor cu intoleranţă sau alergie la arahide, migdale sau varietăţile similare. Poate fi totuşi consumat de persoanele sănătoase care depun efort fizic intens, sub supravegherea unui specialist in nutriţie şi/sau educaţie fizică. Â



Citeşte mai multe despre:   bun de consum

 



Mai multe titluri din categorie

Legumele şi fructele cu fibre nedigerabile reglează digestia

Legumele şi fructele cu fibre nedigerabile reglează digestia
Constipaţia este una dintre cele mai răspândite stări inconfortabile din viaţa omului modern. Regimul alimentar cu prea multă hrană prelucrată, sedentarismul, dezordinea în programul de mers la toaletă conduc...

10 motive pentru care ne este mereu foame

10 motive pentru care ne este mereu foame
Un apetit care te face să mănânci mai mult decât foloseşte organismul duce inevitabil la îngrăşare. Ce se ascunde în spatele unui apetit exagerat? Medicamentele? Stresul? Tiroida? Pot fi unul sau mai multe...

Probleme cu vaccinul AstraZeneca. Ce spun studiile

Probleme cu vaccinul AstraZeneca. Ce spun studiile
AstraZeneca și Universitatea Oxford au anunțat că există o eroare de fabricație a vaccinului anti COVID-19 dezvoltat de acestea. Problema a apărut în urmă cu câteva zile, după ce producătorii au publicat...

Studiu: Gătitul cu biomasă, precum lemnul, poate duce la afecțiuni pulmonare

Studiu: Gătitul cu biomasă, precum lemnul, poate duce la afecțiuni pulmonare
Imaginile avansate obținute cu ajutorul tomografie computerizate au arătat că persoanele care gătesc folosind combustibil din biomasă pot dezvolta probleme pulmonare de la concentrația periculoasă de...

Cuvintele pe care le folosim, cauză a depresiei

Cuvintele pe care le folosim, cauză a depresiei
Depresia este o tulburare de dispoziție/stare foarte des întâlnită, din păcate.  Provoacă simptome severe care afectează modul în care te simți, gândești și gestionezi activitățile tale zilnice, iar...

Activitatea fizică reduce riscul de îmbolnăvire gravă cu virusul SARS-CoV-2

Activitatea fizică reduce riscul de îmbolnăvire gravă cu virusul SARS-CoV-2
Persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2 sunt mai protejate cu 34,3% de simptomele grave dacă desfășoară activități fizice, arată un studiu din Brazilia al Fundaţiei pentru Cercetare,...

Boala care te rătăceşte în propriul apartament

Boala care te rătăceşte în propriul apartament
Peste ultima parte a vieţii pluteşte ca un blestem boala Alzheimer, boala uitării, a confuziei în mintea omului. În creierul celor bolnavi de această maladie îngrozitoare se dereglează procesele biochimice, iar...

FDA autorizează primul test COVID-19 care poate fi folosit acasă

FDA autorizează primul test COVID-19 care poate fi folosit acasă
Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a Statelor Unite a emis o autorizație pentru utilizarea de urgență (EUA) a primului test de detectare a infecției cu COVID-19 care poate fi...

Ce eficiență are vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca

Ce eficiență are vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca
Compania britanică AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford au dezvoltat un vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 a cărui eficiență este de 70%, transmite AFP. Studiile clinice intermediare au...

Pfizer anunță că vaccinul anti COVID-19 are o eficacitate de 95%

Pfizer anunță că vaccinul anti COVID-19 are o eficacitate de 95%
Compania americană de medicamente Pfizer anunță că rezultatele intermediare arată că vaccinul împotriva COVID-19 este eficient în proporție de 95% și protejează îndeosebi vârstnice, care au riscul...

Terapia florală, un ajutor în perioadele de stres

Terapia florală, un ajutor în perioadele de stres
Pandemia de coronavirus a adus, pe lângă numărul uriaș de îmbolnăviri, și o creștere semnificativă a stării de stres a populației. De la simptome minore la cele mai grave, mulți oameni au reclamat stări...

Schimbarea balanţei hormonale măreşte riscul de boli cardiace

Schimbarea balanţei hormonale măreşte riscul de boli cardiace
Odată cu instalarea menopauzei, multe femei se întristează că acesta este finalul rolului lor, că a venit sfârşitul. Este greşit! După apariţia menopauzei, în jurul vârstei de 50 de ani, femeile încep un...

Explicațiile psihologului: Nerepetarea greșelilor din trecut, dovadă de maturizare 

Explicațiile psihologului: Nerepetarea greșelilor din trecut, dovadă de maturizare 
Putem să ne criticăm dur sau putem să ne învățăm lecția; acestea sunt cele mai importante două direcții cu care se confruntă oamenii, iar de cele mai multe ori nefericirea este adusă de prima variantă, iar...

Schimbarea cristalinului în cataractă readuce vederea

Schimbarea cristalinului în cataractă readuce vederea
Operaţia de înlocuire a cristalinului în cataractă a devenit o intervenţie uzuală, fără internare, iar intervenţia redă vederea de dinainte. Pe de altă parte, în glaucom, operaţia este ulterioară...

Noi descoperiri despre cancer. Care sunt alimentele periculoase

Noi descoperiri despre cancer. Care sunt alimentele periculoase
Cercetătorii au descoperit o legătură moleculară directă între alimentație și riscul de dezvoltare a cancerului. O echipă internațională de cercetători a ajuns la concluzia că lactatele și carnea...
Serviciul de email marketing furnizat de