x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Foitaj cu grăsimi

Foitaj cu grăsimi

de Cristina Andreea Calin    |    06 Noi 2007   •   00:00
Foitaj cu grăsimi

CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Un desert pe care mulţi il pot considera un inlocuitor bun al unei gustări intre mese. Problema este că are in compoziţie foarte multe grăsimi periculoase şi zaharuri care pot stresa pancreasul.


CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Un desert pe care mulţi il pot considera un inlocuitor bun al unei gustări intre mese. Problema este că are in compoziţie foarte multe grăsimi periculoase şi zaharuri care pot stresa pancreasul.


Foitajul cu cremă de cacao şi alune de pădure Kat Kat tat face parte din categoria produselor de patiserie dezechilibrate nutriţional. Ingredientele inscripţionate pe etichetă stau mărturie: "făină de grău, cremă de alune de pădure, zahăr, ulei vegetal hidrogenat (ulei sau seminţe de bumbac şi/sau ulei de floarea-soarelui şi/ sau ulei de palmier), alune de pădure măcinate (10%), cacao pudră (5%), lapte praf, zer praf, emulsificator (lecitină din soia E322), aromă artificială (etil vanilină), ulei vegetal hidrogenat (ulei sau seminţe de bumbac şi/sau ulei de floarea-soarelui şi/sau ulei de palmier), zahăr, sare, ou, aromă natural identică de alune de pădure "artificială".


Pentru a analiza acest produs, specialistul nostru, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, se foloseşte şi de informaţiile nutriţionale oferite pe etichetă. Aceastea specifică o valoare energetică de 526 kj/2198 Kcal pentru fiecare 100 de grame de produs consumate şi o cantitate de 5,2 g proteine, 30,2 g grăsimi şi 58,3 carbohidraţi.


ANALIZÃ.... Din analiza etichetei reiese că foitajul are un exces de grăsimi, printre care şi grăsimile hidrogenate nocive şi zaharuri cu absorbţie lentă şi rapidă şi incărcătură glicemică ridicată periculoasă pentru pancreas. Foitajul are o densitate energetică foarte inaltă.


CONCLUZII. Produsul nu este indicat supraponderalilor, obezilor, femeilor insărcinate şi celor care alăptează, copiilor, suferinzilor de boli hepatice, suferinzilor de boli cardiovasculare, hipertensivilor, suferinzilor de dislipidemie, de boli neurologice şi neurodegenerative, de boli reumatismale, de gută, suferinzilor de cancer. Produsul va fi consumat de diabetici numai cu avizul medicului. De asemenea, specialistul nostru atrage atenţia că produsul este interzis suferinzilor de celiachie.

×
Subiecte în articol: bun de consum ulei