x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Fulgi de cereale expandate cu zahăr in exces

Fulgi de cereale expandate cu zahăr in exces

de Cristina Andreea Catana    |    15 Mai 2007   •   00:00
Fulgi de cereale expandate cu zahăr in exces

Despre fulgii din cereale Rommac producătorul spune că au "gust delicios de ciocolată şi stafide + miere". De pe etichetă aflăm că aceştia conţin un "amestec de cereale expandate simple sau glazurate cu sirop de zahăr şi cacao, şi adaos de stafide".

Despre fulgii din cereale Rommac producătorul spune că au "gust delicios de ciocolată şi stafide + miere". De pe etichetă aflăm că aceştia conţin un "amestec de cereale expandate simple sau glazurate cu sirop de zahăr şi cacao, şi adaos de stafide".

Ingredientele sunt cereale expandate simple 36% (orez, grău), cereale expandate cu sirop de zahăr şi cacao 28% (orez expandat, zahăr, praf de cacao 6%, miere 4%, sirop de glucoză), stafide 22%, fulgi de porumb".

Informaţiile nutriţionale pentru 100 g specifică următoarele valori: "proteine 9,8g, glucide 75g, lipide 2,8g, valoare energetică pentru 100g-360 kcal/1500 KJ". Produsul analizat face parte din categoria cerealelor expandate la care amidonul devine extrem de uşor asimilabil crescănd indexul glicemic.

ANALIZĂ. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi explică: "Cu căt indexul glicemic este mai ridicat, cu atăt pancreasul este mai forţat să producă mai multă insulină". O parte din cereale sunt glazurate cu sirop de zahăr, de glucoză, miere, toate de asemenea cu index glicemic ridicat.

Datorită excesului de glucide produsul este dezechilibrat nutriţional şi are o densitate calorică mare. Produsul este interzis suferinzilor de celiachie (intoleranţă la glucoză). Specialistul nostru nu il recomandă diabeticilor, supraponderalilor, obezilor.Â

Â


×
Subiecte în articol: bun de consum cereale