Institutul German Federal pentru Evaluarea Riscului (BfR) va întări măsurile în ceea ce priveşte siguranţa alimentară prin crearea de noi comitete care vor avea ca scop instruirea de experţi în alimente, diete şi probleme cu care se pot confrunta consumatorii. Principalele teme care vor fi dezbătute de experţi sînt nutriţia, produsele dietetice, cele care urmează a fi lansate pe piaţă, cele care pot provoca alergii, dar şi cele care sînt modificate genetic. De asemenea, contaminările, aditivii alimentari, aromele, analizele asupra vinului şi a fructelor, riscurile biologice ale produselor, dar şi expunerile la care ne supunem prin consumul zilnic de alimente mai puţin sănătoase sînt subiecte care se află pe lista specialiştilor. Comitetele vor asigura transparenţa informaţiilor şi vor menţine o legătură cît mai strînsă cu cei care au probleme de siguranţă alimentară. BfR cooperează în acest domeniu cu departamente din Guvernul Germaniei ca Ministerul Federal al Alimentaţiei şi cu instituţii din Europa ca Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară (EFSA).
Citește pe Antena3.ro