Grepfrutul este una dintre cele mai eficiente soluţii pentru scăderea nivelului colesterolului în sânge. S-a demonstrat că un grepfrut pe zi timp de o lună poate determina o scădere a colesterolului cu 15%-20%.
Grepfrutul este una dintre cele mai eficiente soluţii pentru scăderea nivelului colesterolului în sânge. S-a demonstrat că un grepfrut pe zi timp de o lună poate determina o scădere a colesterolului cu 15%-20%. Un studiu publicat în ultimul număr al revistei americane Hepatology a demonstrat că acest fruct are şi proprietăţi hepatoprotectoare. Astfel, grepfrutul poate preveni cronicizarea hepatitei C, arată studiul efectuat la Massachusetts General Hospital Center for Engineering in Medicine (SUA). Efectul hepatoprotector al acestui fruct se datorează conţinutului de naringin, substanţa care îi conferă gustul amărui. Potrivit cercetătorilor americani, combinarea acestei substanţe cu preparatele antivirale obişnuite poate împiedica cronicizarea hepatitei C.
COLESTEROL. Dr Raymond Chung, coordonatorul studiului, explică modul de acţiune al grepfrutului: “Naringinul din grepfrut scade nivelul lipoproteinelor cu densitate joasă, aşa-numitul colesterol rău. Colesterolul rău joacă un rol important în răspândirea virusului hepatitic C din celulele bolnave în cele sănătoase. Experimentele noastre au arătat că sub acţiunea naringinului, răspândirea virusului la celulele sănătoase scade cu 80%. Descoperirea noastră este cu atât mai importantă cu cât aproximativ 3% din populaţia globului suferă de hepatită C. Iar în majoritatea cazurilor această boală se cronicizează şi poate evolua către ciroză sau cancer hepatic”.