Guma de mestecat Dipper plus este un produs cu profil nutriţional dezechilibrat, cu un exces de glucide rafinate, cu index glicemic ridicat, care agresează pancreasul endocrin.
Glucidele din compoziţia produsului îi imprimă acestuia o densitate energetică ridicată, avertizează prof. dr. Gh. Mencinicopschi. Mestecatul excesiv de gumă determină o secreţie excesivă de salivă, ce poate avea efecte neplăcute asupra sistemului digestiv. Mai mult, asocierea cu fumatul poate creşte nocivitatea ţigării.
Produsul nu este indicat copiilor, supraponderalilor, obezilor, celor cu sensibilitate a tractusului digestiv la diferitele componente ale produsului, celor cu alergie la proteinele din lapte.
Diabeticii vor ţine cont de cantitatea de glucide aduse de guma de mestecat. Produsul conţine proteine din lapte, care pot fi alergene pentru anumite persoane.
Ingrediente: zahăr, sirop de glucoză, grăsime vegetală, acidifiant acid citric E330, emulgator: monostearat de gliceril, lecitină din soia E322: arome, proteine din lapte, coloranţi E162 roşu sfeclă.
Citește pe Antena3.ro