x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Guma de mestecat Dipper - Mult zahăr

Guma de mestecat Dipper - Mult zahăr

de Cristina Andreea Calin    |    02 Oct 2008   •   00:00
Guma de mestecat Dipper - Mult zahăr
CE BEM, CE MÂNCÂM
Guma de mestecat Dipper plus este un produs cu profil nutriţional dez­echi­librat, cu un exces de glucide rafinate, cu index glicemic ridicat, care agresează pancreasul en­do­crin.

Glucidele din compoziţia produsului îi imprimă acestuia o densitate e­ner­getică ridicată, a­ver­tizează prof. dr. Gh. Mencinicopschi. Mes­tecatul ex­cesiv de gumă de­ter­mină o secreţie ex­cesivă de sa­livă, ce poate avea e­fec­te ne­plă­cu­te asu­pra sistemului di­ges­tiv. Mai mult, aso­­cierea cu fu­ma­tul poa­te creşte no­ci­vitatea ţigării.

Pro­­du­­sul nu este in­dicat copiilor, supra­pon­deralilor, o­bezilor, celor cu sen­si­bili­tate a tractu­sului digestiv la di­fe­ri­tele componen­te ale produsului, ce­lor cu alergie la pro­teinele din lap­­te.

Dia­beticii vor ţi­ne cont de can­tita­tea de glucide adu­se de guma de mes­te­cat. Produsul con­ţine proteine din lap­te, care pot fi alergene pentru anu­mi­­te persoane.

Ingrediente: zahăr, sirop de glucoză, grăsime vegetală, acidifiant acid citric E330, emulgator: monostearat de gliceril, lecitină din soia E322: arome, proteine din lapte, co­loranţi E162 roşu sfeclă.

×
Subiecte în articol: bun de consum