x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Iată de ce ar trebui să beți apă caldă pe stomacul gol. Efectele vă vor uimi

Iată de ce ar trebui să beți apă caldă pe stomacul gol. Efectele vă vor uimi

06 Mai 2016   •   14:26
Iată de ce ar trebui să beți apă caldă pe stomacul gol. Efectele vă vor uimi

Majoritatea oamenilor își încep ziua cu o ceașcă de ceai sau de cafea, dar acestea nu sunt deloc cele mai sănătoase opțiuni.

Conform principiilor ayurvedice, pentru a ne simți bine și a arăta bine, ar trebui să facem o altă alegere... Chiar dacă vi se va părea extrem de neplăcut la început, în timp, beneficiile consumului de apă călduță pe stomacul gol vă vor uimi.

Dacă gustul vi se pare imposibil de suportat, puteți amesteca apa caldă cu sucul unei lămâi. Iată de ce ar trebui să adoptați acest obicei:

 

Ameliorează durerile

Apa caldă este unul din cele mai puternice remedii împotriva durerilor menstruale. Lichidul relaxează mușchii abdominali, stimulează circulația sanguină și previne crampele.

 

Purifică organele digestive

Potrivit healthyfoodhouse.com, apa calduță, consumată dimineața pe stomacul gol, dar și după masă, facilitează digestia și stimulează eliminarea toxinelor .

 

Este de ajutor în curele de slăbire

Acest obicei vă va ajuta să scăpați de kilogramele în plus, pentru că mărește temperatura corpului și, în consecință, accelerează metabolismul. În plus, apa caldă are un efect pozitiv asupra rinichilor și a întregului sistem excretor.

 

Combate îmbătrânirea

Datorită proprietățilort detoxifiante, apa caldă încetinește procesul de îmbătrânire, făcând pielea elastică, sănătoasă și mai curată.

 

Îmbunătățește digestia și combate constipația

De cele mai multe ori, constipația este o consecință a deshidratării. Apa călduță este chiar mai eficientă decât apa rece, stimulând digestia.

×