Conform unui studiu american recent, dintr-un număr de 27 de fructe consumate în mod frecvent, kiwi este cel mai bogat în elemente nutritive esenţiale. Acest fruct asigură necesarul zilnic de: vitamina C, B1, B2, B3, B9, provitamina A, calciu, fier şi proteine.
Conform unui studiu american recent, dintr-un număr de 27 de fructe consumate în mod frecvent, kiwi este cel mai bogat în elemente nutritive esenţiale. Acest fruct asigură necesarul zilnic de: vitamina C, B1, B2, B3, B9, provitamina A, calciu, fier şi proteine.
Un singur kiwi asigură doza zilnică de vitamina C recomandată unui adult, respectiv 80 de miligrame. Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, kiwi este unul dintre fructele indicate de specialişti în curele de stimulare a imunităţii în sezonul rece. Din acelaşi motiv, kiwi nu trebuie să lipsească din alimentaţia persoanelor anemice, a copiilor şi persoanelor în vârstă. Cantitatea mare de vitamina C din kiwi favorizează asimilarea fierului din celelalte produse alimentare. De asemenea, kiwi conţine vitamina B9 (acid folic), recomandată persoanelor care suferă de anemie.
Kiwi mai conţine o multitudine de elemente esenţiale pentru buna funcţionare a organismului: vitamina E (3 mg/100 g), provitamina A (0,05 mg/100 g). Vitamina B6 (piridoxina) din compoziţia acestui fruct joacă un rol important în buna funcţionare a sistemului nervos. În plus, kiwi este o sursă bogată de minerale (calciu, fier, magneziu), care însumează 700 mg/100 g.
INIMÅ. În ceea ce priveşte potasiul, acest fruct este mai bogat decât banana. Cu o cantitate de potasiu de 300 mg/100 g, kiwi este unul dintre fructele care oferă cele mai multe beneficii persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare. Nu trebuie neglijate nici cantităţile de calciu (27 mg/100 g) şi magneziu (17 mg/100 g). Kiwi abundă în fibre (2,5 g/100 g), ceea ce face ca acest fruct să fie indicat în tratamentul tulburărilor intenstinale şi pentru prevenirea cancerului de colon. 100 g de kiwi conţin doar 47 de kilocalorii.
Citește pe Antena3.ro