x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

In teorie - Ce se află in mezeluri?

0
Autor: Dr. ing. Gabriela Berechet 06 Oct 2007 - 00:00
In teorie - Ce se află in mezeluri?
La fabricarea preparatelor din carne se folosesc semifabricate: bradtul şi şrotul.

Bradtul este o pastă caracterizată prin adezivitate şi văscozitate şi se utilizează ca parte componentă la fabricarea mezelurilor cu structură omogenă sau eterogenă, cărora le asigură caracteristici specifice: elasticitate, consistenţă, suculenţă. Acesta se obţine prin mărunţirea mecanică fină a cărnii, cu adaos de apă răcită sau fulgi de gheaţă.

Şrotul de porc sau de vacă se realizează din cărnuri dezosate şi alese pe calităţi, tăiate in bucăţi mai mici sau mai mari, in funcţie de modul de sărare şi se foloseşte pentru obţinerea structurii eterogene, mozaicate a mezelurilor şi cărnaţilor.


PROSPÃ...TURI. In categoria prospăturilor sunt incluse parizerul, crenvurştii, polonezii. Pentru fabricarea lor se realizează o compoziţie din carne şi slănină. Deoarece lipidele seului de vacă au un punct de inmuiere mai ridicat decăt cele provenite din slănina de porc, prospăturile se pregătesc din slănină de porc. Adaosul de 30%-35% grăsime afectează pozitiv proprietăţile reologice ale compoziţiei prospăturii.

Din acest motiv, consumul cremvurştilor, parizerului sau crenvurştilor polonezi trebuie adaptat nevoilor energetice ale organismului. Grupa salamurilor şi a cărnaţilor cu structură eterogenă este foarte diversă din punct de vedere compoziţional şi al condimentării. Salamurile şi cărnaţii cu structură eterogenă se obţin prin diferite tehnologii de fabricaţie, fiind pasteurizate, afumate, pasteurizate şi afumate la cald, afumate la cald şi pasteurizate, afumate şi uscate.


DEFECTE.
Defectele fizice fac produsul nevandabil, neputănd fi remediate. Defectele de natură fizico-chimică pot fi cauzate de materii prime şi membrane necorespunzătoare, dar şi de greşeli in tehnologia de fabricaţie. Gustul de rănced, culoare neuniformă a produsului in secţiune, gustul de săpun pot fi uşor depistate.

Defectele microbiologice sunt consecinţa lipsei de igienă a intregului proces de producţie, precum şi a unui tratament termic necorespunzător.
Citeşte mai multe despre:   bun de consum

 



Mai multe titluri din categorie

Raport UNICEF: Efectele CUMPLITE ale pandemiei de COVID-19 asupra sănătății mintale a copiilor

Raport UNICEF: Efectele CUMPLITE ale pandemiei de COVID-19 asupra sănătății mintale a copiilor
Dincolo de simptomele fizice grave pe care le provoacă infecția cu virusul SARS-CoV-2, pandemia are efecte negative severe și asupra sănătății mintale. Mai ales tinerii se confruntă cu anxietate și dep...

Vaccinarea a redus de peste 20 de ori riscul de deces din cauza infecției cu COVID-19 în România

Vaccinarea a redus de peste 20 de ori riscul de deces din cauza infecției cu COVID-19 în România
CNCAV a realizat studiul de eficiență a vaccinării împotriva COVID-19 în rândul persoanelor vaccinate, comparativ cu evoluția persoanelor nevaccinate. Concluzia este că vaccinurile protejează în proporție...

Cele 7 alimente pe care specialiştii nu le recomandă în perioada sarcinii 

Cele 7 alimente pe care specialiştii nu le recomandă în perioada sarcinii 
Galerie Foto Chiar dacă de obicei în timpul sarcinii este recomandat să avem o alimentaţie cât mai variată, din motive de siguranţă e bine să evităm carnea crudă sau negătită suficient, ficatul, sushi, ouăle crude,...

Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Pfizer are o eficiență de peste 90% la copii

Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Pfizer are o eficiență de peste 90% la copii
Vaccinul anti COVID-19 pentru copii produs de compania Pfizer este sigur și are o eficacitate de aproape 91% în prevenirea infectării în cazul minorilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, arată un studiu...

Un important medicament antiviral a fost distribuit în spitale pentru pacienții cu COVID-19

Un important medicament antiviral a fost distribuit în spitale pentru pacienții cu COVID-19
Ministerul Sănătății anunță că mii de flacoane de Remdesivir au fost distribuite în mai multe spitale din România. Medicamentul este folosit în tratamentul pacienților infectați cu SARS-CoV-2 cu forme medii...

Cum te poate ajuta dieta Rina sa slabesti?

Cum te poate ajuta dieta Rina sa slabesti?
Galerie Foto Celor care doresc sa piarda kilogramele in plus li se ofera o varietate de diete la alegere si totusi, aceasta alegere este destul de dificila de facut. Potrivit nutritionistilor si celor care au incercat-o, dieta Rina...

Cseke Attila cere ajutorul Comisiei Europene pentru un medicament anti COVID-19

Cseke Attila cere ajutorul Comisiei Europene pentru un medicament anti COVID-19
Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a discutat din nou, miercuri, cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară. Cseke a cerut ajutor pentru aprovizionarea...

3 metode care îți protejează părul în timpul coafării

3 metode care îți protejează părul în timpul coafării
Deteriorarea părului a devenit o problemă des întâlnită în viața fiecărei femei. Din cauza expunerii la factorii externi, poluării și diverselor tratamente chimice, firul de păr își pierde constant din...

OMS anunță când va ajunge România la imunitatea de turmă pentru infecția cu COVD-19

OMS anunță când va ajunge România la imunitatea de turmă pentru infecția cu COVD-19
România va ajunge, dacă se menține ritmul de vaccinare anti COVID-19 din ultimele 6 săptămâni și strategiile de vaccinare în vigoare, în 7 luni la o acoperire vaccinală de 40% pentru populația totală și în...

Ce au în comun pozele cu mâncarea pe Instagram şi creşterea în greutate? - studiu

Ce au în comun pozele cu mâncarea pe Instagram şi creşterea în greutate? - studiu
Persoanele care fac poze cu mâncarea şi le pun pe Instagram, dorind să împărtăşească cu ceilalţi experienţa culinară, tind să-şi crească nu doar like-urile, ci şi mărimea taliei, conform unui studiu...
Serviciul de email marketing furnizat de