x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    17 Noi 2007   •   00:00
SNACKSURI. De acum nu ne vom mai teme de snacksuri, pentru că o echipă de cercetători de la US Agricultural Research Sercive (ARS) pretinde că a găsit un proces de obţinere a acestora din legume. Medicii afirmă acest lucru bazăndu-se pe proprietăţile ingredientelor principale: lintea, mazărea, fasolea. Acestea au un conţinut scăzut de sodiu şi grăsimi, nu au colesterol, sunt bogate in proteine şi fibre, reducănd astfel riscul bolilor cardiace, obezitatea, cancerul sau diabetul. ARS este in prezent in căutare de parteneri pentru a
comercializa produsul atăt in SUA, căt şi peste Ocean. Cercetătorii au declarat că au lucrat indelung la aceste produse pentru a incuraja consumatorii să aibă o alimentaţie sănătoasă.


FÃ...RÃ... GRÃ...SIMI. Inulina poate fi folosită ca un inlocuitor pentru grăsimi in cărnaţi fără a afecta in vreun fel profilul aromei, arată un studiu efectuat in Germania. Substanţa este deja utilizată ca grăsime şi inlocuitor al zahărului, dar problema utilizării ei in cărnaţi nu a fost intens dezbătută pănă acum in studii. Cercetătorii de la Universitatea de Medicină Veterinară Hannover şi cei de la Leibniz au adăugat inulina ca un gel in cărnaţi in cantităţi din ce in ce mai mari pentru a inlocui grăsimile. Astfel s-a observat cum cantitatea de muşchi din carne s-a mărit considerabil, in timp ce grăsimile s-au diminuat. Cercetătorii au subliniat insă că producţia va fi mult mai costisitoare in acest mod. (N.C.)

×
Subiecte în articol: bun de consum