x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    19 Noi 2007   •   00:00
DIETÃ... SÃ...NÃ...TOASÃ.... Un consum ridicat de vitamina C şi lapte poate reduce acumularea de grăsime in jurul abdomenului şi riscul de diabet şi boli cardiace. Acest fapt s-a dovedit după ce s-a constatat că peste 900 de femei din Iran cu vărste cuprinse intre 40 şi 60 de ani aveau o cantitate mai mare de grăsime in condiţiile unui consum scăzut de vitamina C, calciu şi lapte. Studiul continuă dezbaterea cu privire la eficienţa produselor lactate in curele de slăbire. Cercetătorii au declarat că posibilitatea de a fi obez in zona abdomenului creşte in cazul femeilor cu un consum scăzut de vitamina C (mai puţin de 56 miligrame), de calciu (398 mg) şi de lapte. Alţi factori care determină modificarea greutăţii in jurul abdomenului sunt depresia, fumatul şi menopauza.

CONTRADICŢIE. Nitriţii şi nitraţii, aditivii intălniţi atăt de des in carnea procesată, pot preveni un atac de cord şi ajuta la recuperarea in urma acestuia, conform unui nou studiu realizat pe şoareci in SUA. Nitriţii sunt adăugaţi in carne pentru a intărzia răncezirea acesteia, a stabiliza aroma şi a-i da culoarea caracteristică roză. Siguranţa acestui aditiv a fost asigurată şi de studii şi de organizaţiile guvernamentale. Unul dintre participanţii la studiu a subliniat că dacă susţinem că nitriţii şi nitraţii sunt atăt de nocivi, atunci nu ar trebui să fim sfătuiţi să consumăm legume cu frunze sau să ne inghiţim propia salivă, care are un conţinut ridicat de nitraţi. (Nicoleta Catană)

×
Subiecte în articol: bun de consum