x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    11 Ian 2008   •   00:00

Alegeri. Mâncarea de la restaurant nu este chiar atât de periculoasă pentru consumatori, se arată într-un studiu efectuat de autorităţile americane. În cercetare se arată că depinde foarte mult de tipul de restaurant şi de tipul de alimente pe care le alegem să le consumăm. Neil Mehta, autorul studiului, a arătat că aceia care stau în zone în care se află mai multe tipuri de localuri nu au probleme de greutate, întrucât au de unde alege, iar de cele mai multe ori tind să mănânce sănătos. Opinia în privinţa fast-food-urilor nu s-a schimbat, Mehta rămânând la ideea că acestea duc la obezitate.

 

Legume. Consumul de legume în cantităţi mari poate scădea riscul de diabet de tip 2 cu aproape 40 de procente, se arată într-o cercetare publicată în Jurnalul American de Nutriţie. Medicii au testat obiceiurile alimentare a peste 64.000 de femei timp de cinci ani. Cele care au consumat legume – în special soia – au avut un risc foarte mic de apariţie a diabetului. Cercetătorii au corelat rezultatele acestui studiu cu cele ale unei alte cercetări, care arăta că dieta asiatică, bazată pe legume proaspete, scade riscul de apariţie a unor boli, precum cele cardiovasculare, cancerul şi diabetul.

 

Stres. Suplimentele alimentare pre şi probiotice pot scădea stresul oxidativ, spun cercetători din mai multe ţări ale UE. Legătura între cele două a fost făcută pentru prima dată, iar medicii speră ca, în viitor, stresul oxidativ să nu mai fie un factor atât de nociv pentru sănătate. Cel mai evident efect este ateroscleroza, care poate duce şi la deces dacă nu este tratată. Bacteriile probiotice se găsesc în cantităţi mari în produsele lactate fermentate.

×
Subiecte în articol: bun de consum