x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    15 Ian 2008   •   00:00

 

Modernizare. Cele mai multe dintre fabricile de preparate din carne existente în judeţul Alba pot să-şi comercializeze produsele în spaţiul Uniunii Europene şi în ţări terţe, iar celelalte au un program de modernizare cu termen de finalizare anul viitor. Potrivit unui raport al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, din cele nouă fabrici de preparate din carne, şapte sunt unităţi ce corespund normelor europene. Alte patru societăţi construiesc în prezent obiective în locaţie nouă. Cele patru depozite frigorifice aparţinând unor societăţi din Alba-Iulia, Blaj şi Sântimbru sunt de categoria A şi corespund normelor UE. La nivelul judeţului Alba mai sunt înregistrate sanitar-veterinar 26 de carmangerii, 25 de măcelării şi patru unităţi de procesare lapte.

 

Fortifiere. În acest moment în lume sunt 54 de state care doresc să introducă fortifierea universală a făinurilor cu acid folic, se arată într-un raport al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA. Potrivit acestei instituţii, în urmă cu 3 ani erau doar 33 de ţări care doreau să implementeze această măsură, în 2007 ajungându-se să se fortifieze 27% din cantitatea totală a făinurilor procesate în lume. În acest moment, aproape jumătate de miliard de oameni de pe întreaga planetă beneficiază de făină de grâu fortifiată. 

 

MEDICAMENT. Iubitorii de hamburger şi chipsuri au primit o veste bună de la un medic britanic, Joseph Kanner. Acesta a creat o pastilă care ajută arderea caloriilor acumulate în urma consumului de produse alimentare de tip fast-food.

Mai mult, inventatorul se laudă că pastila va scădea chiar şi riscul de apariţie a cancerului, prin distrugerea radicalilor liberi, substanţe care distrug celulele bune din organism. Pilula-minune va intra pe piaţă în aproximativ un an.

×
Subiecte în articol: bun de consum