x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    23 Ian 2008   •   00:00

23 ianuarie 2008



AVERTISMENT - Bacteriile din semipreparate
Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor atrage atenţia asupra riscurilor pe care le implică alimentele semipreparate asupra consumatori-lor. Cercetătorii europeni spun că Lysteria monocytogenes este vinovată de îmbolnăvirile care apar. Ambalajele, modul de preparare, temperaturile de păstrare sunt alţi factori care influenţează calitatea alimentelor.


COPII - Alimentaţia este decisivă
Cercetătorii de la Universitatea Iowa, SUA, au ajuns la concluzia, în urma unor studii, că nu lipsa de mâncare este de vină pentru că sunt atât de mulţi copii slabi. Aceştia spun că fie calitatea nutriţională a alimentelor consumate este foarte slabă fie copiii au perioade în care consumă hrană foarte sănătoasă, iar când părinţii rămân fără bani nu mai mănâncă nici ei. Astfel organismul copiilor este dat peste cap. Ei recomandă ca micuţii să mănânce la cele trei mese ale zilei alimente sănătoase.



ALARMÅ - Carne stricată din Germania
Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor nu a primit, până marţi la prânz, nici o notificare, inclusiv prin Sistemul Rapid de alertă al UE, privind intrarea în ţară a vreunei cantităţi de carne alterată, aşa cum informa un cotidian german. ANSVA a spus că autoritatea rămâne în continuare în alertă.


CERCETARE - Toxiinfecţiile, după 20 de ani
Un grup de oameni de ştiinţă americani atrage atenţia că toxiinfecţiile alimentare afectează organismul chiar şi la mult timp după ce par vindecate. Aceştia sunt de părere că bacterii ca E.coli au nevoie de ani întregi pentru a fi eliminate din corp. Studiile au fost făcute pe pacienţi care au suferit în copilărie infecţii de acest tip. După mai bine de 20 de ani, aceştia sufereau de disfuncţii ale rinichilor sau hipertensiune, iar medicii le-au pus pe seama bacteriilor E.coli.

×
Subiecte în articol: bun de consum