29 ianuarie 2008
SARE. Părinţii nu sunt conştienţi de efectele nocive pe care le are un consum ridicat de sare asupra sănătăţii copiilor lor, se arată într-un studiu realizat de cercetători britanici. Pentru a demonstra neştiinţa părinţilor, medicii au arătat că mai bine de 2.000 de persoane intervievate nu ştiau că în produsele dulci există sare. Mai mult, părinţii nu îşi dau seama că osteoporoza şi astmul sunt doar câteva dintre maladiile care apar ca urmare a consumului ridicat de sare. Experţii de la Autoritatea pentru Alimente din Anglia au declarat că vor lua măsuri pentru a eticheta alimentele astfel încât să ajute părinţii să nu depăşească doza zilnică recomandată de sare.
ETICHETARE. Autorităţile din California doresc să îşi protejeze consumatorii de posibilele efecte nedorite ale alimentelor rezultate de la animalele clonate. În acest sens, vor da o lege cu privire la etichetarea acestor produse astfel încât toţi consumatorii să înţeleagă la ce se expun. Decizia a venit în urma anunţului care preciza că laptele şi carnea de la animalele clonate sunt bune pentru consum, făcut de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA. Cercetătorii din California nu sunt de acord cu aceste afirmaţii şi de aceea vor să îşi protejeze consumatorii, marcând în mod vizibil produsele de acest tip. (Cristina Călin)
Citește pe Antena3.ro