x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Nicoleta Catana    |    20 Feb 2008   •   00:00

20 februarie 2008



PLANTE BENEFICE. Micşorarea cantităţii de lipide care se găsesc în cantitate mică în toate organismele vegetale şi animale duce la reducerea colesterolului. O echipă de cercetători din Canada a testat 42 de subiecţi cu un nivel al colesterolului mărit, care au consumat o dietă bogată în proteine din soia şi migdale pe o perioadă de 80 de săptămâni. Dieta a fost suplimentată cu plante care conţin stereoli. La sfârşitul studiului a fost înregistrată o scădere semnificativă a nivelului de colesterol LDL, au observat cercetătorii. Nivelul mare de colesterol, hipercolesterolemia, are o strânsă legătură cu o serie de boli, în special cele cardiovasculare.


MAI SÅNÅTOS. Oamenii de ştiinţă din India studiază potenţialul ceaiului verde cu polifenoli care stopează oxidarea grăsimilor din produsele din carne, în acest mod mărindu-se durata de valabilitate a produselor şi păstrându-şi mai mult timp aromele. Ceaiul este benefic, întrucât scade riscul apariţiei cancerului, ajută inima să funcţioneze mai bine, determină pierderea în greutate în cazul supraponderalilor şi obezilor şi protejează organismul de boala Alzheimer. Dar, conform noului studiu, ceaiul este bun şi în industria alimentară. Acesta conţine 30%-40% polifenoli, substanţe extrase din apă, iar cel negru conţine între 3% şi 10%.

×
Subiecte în articol: bun de consum