x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Nicoleta Catana    |    21 Feb 2008   •   00:00

21 februarie 2008



FÅRÅ SARE. Federaţia alimentelor şi băuturilor din Marea Britanie (FDF) îşi concentrează atenţia asupra reducerii sau chiar eliminării grăsimilor saturate din produsele de brutărie şi snacksuri. Ea va lucra în colaborare cu grupul companiilor producătoare de biscuiţi, prăjituri, ciocolată şi articole de cofetărie care va îndeplini în decursul acestui an cerinţele pentru a se conforma noilor reguli. Nutriţioniştii sunt îngrijoraţi şi de faptul că un consum ridicat de sare şi sodiu nu reprezintă un motiv de nelinişte pentru consumatorii britanici. Industria alimentară a eliminat aproximativ 30.000 de tone de grăsimi saturate din produse începând cu anul 2005, ca urmare a cerinţelor FDF.


LICOPEN. Suplimentele de licopen provenite de la tomate interferează cu nivelul de hormoni şi pot determina apariţia cancerului la colon, conform unui nou studiu. În Europa sunt înregistrate anual 363.000 de cazuri de cancer colorectal şi estimativ peste 900.000 la nivel mondial, dintre care aproximativ 500.000 sunt mortale. În schimb, testele efectuate până acum au arătat că dietele bazate pe tomate pot preveni riscul apariţiei cancerului la prostată. Licopenul provoacă un nivel mai crescut al presiunii sângelui, ceea ce reduce posibilitatea avansării bolii cu 60%.

×
Subiecte în articol: bun de consum