x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

03 Mar 2008   •   00:00

3 martie 2008



INTOXICAŢIE. Un oficial local din estul Siberiei a confirmat că 86 de copii au fost internaţi, dintre care cinci sunt în stare gravă, după o serie de toxiinfecţii alimentare la o grădiniţă din zonă, informează RIA Novosti. Pyotr Kaurov, şeful Departamentului local pentru protecţia consumatorilor, a spus că 109 oameni, dintre care 86 de copii, au fost spitalizaţi miercuri noapte, pentru gastroenterită acută. Acesta a adăugat că intoxicaţia ar fi fost cauzată de consumul de chiftele făcute din carne importată din Germania, servite în grădiniţă. Această intoxicaţie în masă este a doua din ultimele trei luni în estul Siberiei. În luna decembrie, 53 de şcolari din Republica Buryatia au ajuns la spital, după ce au mâncat salată din legume crude în cantina şcolii.

OBEZITATE. Suplimentele cu acid linoleic conjugat (CLA) pot fi de un real ajutor în lupta împotriva obezităţii juvenile, se arată într-un nou studiu publicat în Journal of Nutrition. Până în prezent medicii recomandau acest tip de tratament la adulţi, dar cercetarea făcută pe subiecţi tineri a arătat că acelora cărora li s-a administrat CLA li s-a redus cantitatea de grăsime din corp la jumătate. Acidul linoleic conjugat poate fi folosit pentru tratarea celor 14 milioane de copii obezi din Uniunea Europeană.


STUDIU. Cercetătorii britanici vor să găsească legătura între indexul glicemic al produselor alimentare şi gradul de saţietate al acestora. Proiectul se va desfăşura pe mai mulţi ani şi va fi condus de Sarah Hull. Studiul va fi de ajutor nutriţioniştilor, care speră ca în acest fel să găsească o soluţie pentru tratarea bulimiei. De asemenea, dacă se va constata că există o legătură strânsă, vom găsi informaţii despre indexul glicemic al produselor alimentare chiar şi pe eticheta acestora, aşa cum se întâmplă acum în Danemarca.

×
Subiecte în articol: bun de consum