x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

04 Mar 2008   •   00:00

Colorantul natural curcumă poate ajuta la prevenirea bolilor cardiace fatale şi la ameliorarea anumitor disfuncţii ale inimii. La acestă concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă din Canada în urma unor teste efectuate pe şoareci.

CERCETĂRI. Colorantul natural curcumă poate ajuta la prevenirea bolilor cardiace fatale şi la ameliorarea anumitor disfuncţii ale inimii. La acestă concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă din Canada în urma unor teste efectuate pe şoareci. Deşi până acum studiile au fost efectuate numai pe rozătoare, cercetătorii sunt încrezători că rezultatele sunt valabile şi în cazul oamenilor. Curcuma este folosită în medicina asiatică pentru tratarea inflamaţiilor şi este renumită pentru alte efecte benefice asupra sănătăţii. Afecţiunile cardiace sunt unele dintre cele mai periculoase boli, acestea fiind fatale pentru aproximativ 40% din persoanele afectate de aceste maladii.

 

 

BUNE LA SLĂBIT. Dietele sărace în grăsimi sunt mult mai eficace în menţinerea într-o stare cât mai bună a sistemului cardiovascular decât cele care conţin o cantitate mare de grăsimi, conform unor studii efectuate de o echipă de medici specialişti în cardiologie de la Universitatea din Illinois, Chicago. Alimentele care conţin o cantitate mică de grăsimi sunt mult mai bogate în proteine, colesterol bun şi grăsimi saturate decât cele care au un procent mai mare de grăsime. De asemenea, ajută la slăbit şi ameliorează circulaţia sângelui. Aproape jumătate din bărbaţii din Statele Unite ale Americii şi 30% din femei sunt obeze şi încearcă o variatate de diete pentru a scăpa de această povară.

×
Subiecte în articol: bun de consum