x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Nicoleta Catana    |    12 Mar 2008   •   00:00

12 martie 2008: Un studiu efectuat în Marea Britanie asu­pra percepţiilor consumatorilor în ceea ce priveşte riscurile alimentaţiei indică faptul că oamenii nu sunt foarte interesaţi de acest lucru

ÎNGRIJORARE. Un studiu efectuat în Marea Britanie asu­pra percepţiilor consumatorilor în ceea ce priveşte riscurile alimentaţiei indică faptul că oamenii nu sunt foarte interesaţi de acest lucru, îngrijorând Autoritatea pentru Siguranţă Alimentară (FSA). Cercetarea a scos la iveală că cei care sunt în postura consumatorilor au mult mai multă încredere în sfaturile şi părererile prietenilor sau a familiei decât a oamenilor de ştiinţă deoarece informaţiile par mult mai credibile. FSA va lua cât de curând măsuri pentru a capta atenţia consumatorilor, oferidu-le date cât mai pe înţelesul lor. Membrii Consiliului de Administraţie se vor întâlni pentru a dezbate mai pe larg subiectul.

 

CONTROL. Inspectorii de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Iaşi au amendat cu 2.000 de lei supermarketul Billa, după ce au găsit viermi în două pungi cu orez vândute unei ieşence, a anunţat inspectorul-şef al Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorului Iaşi, Valerian Sălăvăstru. El a adăugat că în momentul în care inspectorii OPC au ajuns în control la supermarket orezul fusese retras de pe raft şi nu se mai afla la comercializare. Reprezentanţii supermarketului Billa n-au putut fi contactaţi pentru a explica acest incident.

×
Subiecte în articol: bun de consum