x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    14 Mar 2008   •   00:00

14 martie 2008: Creşterea preţului la alimente va atrage după sine acceptarea pe scară cât mai largă a produselor prove­nite din alimente modificate genetic, declară un grup de comercianţi din Statele Unite ale Americii

PORUMB. Creşterea preţului la alimente va atrage după sine acceptarea pe scară cât mai largă a produselor prove­nite din alimente modificate genetic, declară un grup de comercianţi din Statele Unite ale Americii. Producătorii americani spun că şi axioma este valabilă. Aceştia dau ca exemplu Coreea de Sud, care a cumpărat luna trecută o cantitate importantă de porumb modificat genetic pentru alimente destinate consumului uman, ducând la creşterea preţului pentru cel clasic. Americanii sunt optimişti şi spun că această tranzacţie schimbă perspectivele, având în vedere că până acum porumbul modificat genetic era utilizat doar pentru hrana animalelor.

 

DESCOPERIRE. Proteinele din cartofi au activitate antioxidantă, dar pot reduce şi presiunea sangvină, se arată într-un studiu realizat de cercetători finlandezi, apărut în revista Food Chemestry. Anne Pihlanto, una dintre specialistele care au participat la studiu, a declarat că în acest moment cartoful poate fi considerat unul dintre cele mai bioactive alimente din care se pot produce alimente funcţionale cu be­neficii foarte importante asupra sănătăţii sistemului cardiovascular. Proteinele au fost extrase din tuberculii speciei Solanum tuberosum. 

×
Subiecte în articol: bun de consum