x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Nicoleta Catana    |    18 Mar 2008   •   00:00
Info

18 martie 2008: O ceaşcă de ceai negru poate diminua efectul antraxului

REUNIUNI. Comisia pentru Etichetarea Alimentelor din cadrul Codex Alimentarius (CCFL) se va întruni pentru a discuta despre pro­­­cedurile internaţionale de etich­e­tare a alimentelor şi despre mo­da­lităţile cât mai ample prin care consumatorii vor fi informaţi în le­gătură cu alimentele pe care le aleg. Subiectele tratate îngrijo­rea­ză in­dus­tria alimentară în ultima vre­me. Te­me­le care vor fi abordate sunt deo­sebit de importante pentru CCFL, care stabileşte standar­de­le de si­guranţă în colaborare cu Na­­ţiu­nile Unite şi Organizaţia Mon­dia­lă pentru Sănătate, în­tru­cât obe­zitatea continuă să fie o pro­­ble­mă de interes mondial la ora ac­­tua­lă pentru forurile abilitate. Se­­siu­nea de întâlniri va avea loc în pe­­­rioada 28 aprilie- 2 mai în Canada. 

 

CERCETĂRI. O ceaşcă de ceai negru poate diminua efectul antraxului, o boală umană fatală care este cauzată de bacteria Bacillus anthracis, care se găseşte atât la oameni, cât şi  la animale. La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Universităţile Cardiff din Marea Britanie şi Maryland din Statele Unite ale Americii. Aceştia au declarat că ceaiul poate avea efecte benefice şi din punct de vedere psihologic şi farmaceutic. Oamenii de ştiinţă au mai constatat că şi ceaiul negru amestecat cu lapte aduce beneficii organismului împotriva antraxului şi recomandă consumatorilor ambele modalităţi de a bea produsul. Britanicii şi americanii sunt mari amatori de ceai, preferându-l în special la micul dejun.

×
Subiecte în articol: bun de consum