18 martie 2008: O ceaşcă de ceai negru poate diminua efectul antraxului
REUNIUNI. Comisia pentru Etichetarea Alimentelor din cadrul Codex Alimentarius (CCFL) se va întruni pentru a discuta despre procedurile internaţionale de etichetare a alimentelor şi despre modalităţile cât mai ample prin care consumatorii vor fi informaţi în legătură cu alimentele pe care le aleg. Subiectele tratate îngrijorează industria alimentară în ultima vreme. Temele care vor fi abordate sunt deosebit de importante pentru CCFL, care stabileşte standardele de siguranţă în colaborare cu Naţiunile Unite şi Organizaţia Mondială pentru Sănătate, întrucât obezitatea continuă să fie o problemă de interes mondial la ora actuală pentru forurile abilitate. Sesiunea de întâlniri va avea loc în perioada 28 aprilie- 2 mai în Canada.
CERCETĂRI. O ceaşcă de ceai negru poate diminua efectul antraxului, o boală umană fatală care este cauzată de bacteria Bacillus anthracis, care se găseşte atât la oameni, cât şi la animale. La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Universităţile Cardiff din Marea Britanie şi Maryland din Statele Unite ale Americii. Aceştia au declarat că ceaiul poate avea efecte benefice şi din punct de vedere psihologic şi farmaceutic. Oamenii de ştiinţă au mai constatat că şi ceaiul negru amestecat cu lapte aduce beneficii organismului împotriva antraxului şi recomandă consumatorilor ambele modalităţi de a bea produsul. Britanicii şi americanii sunt mari amatori de ceai, preferându-l în special la micul dejun.