x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    18 Mar 2008   •   00:00

SOIA. Un antioxidant care se găseşte în seminţele de soia ar putea preveni răspândirea cancerului de prostată la alte organe, arată un studiu publicat &am

SOIA. Un antioxidant care se găseşte în seminţele de soia ar putea preveni răspândirea cancerului de prostată la alte organe, arată un studiu publicat în numărul curent al revistei medicale Cancer Research. Genisteina este un puternic antioxidant ce poate inhiba răspândirea celulelor canceroase spre alte organe, precum plămânii, a explicat dr Raymond Bergan, profesor al Universităţii Northwestern, din SUA, coordonatorul studiului. Consumată zilnic, soia previne metastaza în 96% din cazuri, au observat specialiştii în urma unui experiment realizat pe şoareci de laborator. “Studiile vor continua, iar dacă antioxidantul se va dovedi eficient, el ar putea constitui un tratament al bolnavilor cu cancer de prostată”, a mai precizat dr Raymond Bergan.

 

RESTAURANTE BIO. În multe capitale europene şi-au făcut apariţia restaurante de tip fast-food care oferă clienţilor meniuri dietetice, informează AFP. Tradiţionalul hamburger cu cartofi prăjiţi a fost înlocuit cu fructe şi legume proaspete, alimente naturale şi biologice. Supele de legume, fresh-ul din fructe bio, prăjiturile de casă se regăsesc în meniul acestor restaurante ce se adresează clientelei active, urbane şi mai degrabă înstărite. Aceasta pentru că sandvişurile cu pâine biologică sau salatele cu seminţe de quinoa costă mult mai mult decât un hot-dog sau pizza. În aceste restaurante elitiste sunt promovate teme precum alimentaţia biologică, lupta contra obezităţii, dezvoltarea durabilă, comerţul echitabil.

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă