x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Nicoleta Catana    |    26 Mar 2008   •   00:00

26 martie 2008: Aproape două tone şi jumătate de carne infestată cu bacteria E.coli, care poate cauza gastro-enterită, au fost vândute de la începutul lunii martie în hipermarketurile Carrefour, Deli şi Monoprix, în Franţa, în regiunea pariziană

CONTROL. Peste 61.500 de cutii cu lapte care urmau să ajungă la elevii incluşi în cadrul programului guvernamental “Cornul şi laptele” din 300 de instituţii de învăţământ au fost oprite de la comercializare de inspectorii de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Iaşi. Firma Euro Lact, care a distribuit produsele, a fost amendată cu 2.000 de lei de inspectori pentru că nu a trecut pe ambalaj denumirea sub care se vinde produsul, cantitatea netă şi data durabilităţii minimale. Totodată, s-a oprit temporar de la comercializare 61.560 de cutii cu iaurt, în valoare de 20.145 de lei.

 

BACTERIE. Aproape două tone şi jumătate de carne infestată cu bacteria E.coli, care poate cauza gastro-enterită, au fost vândute de la începutul lunii martie în hipermarketurile Carrefour, Deli şi Monoprix, în Franţa, în regiunea pariziană. Carnea a fost vândută în martie, fie vrac, fie la caserole. Directorul departamentului de servicii veterinare din Manche, Frédéric Macqueron, a declarat că până în prezent nu s-a înregistrat nici un caz de îmbolnăvire în Franţa. Potrivit purtătorului de cuvânt al laboratorului Socopa, de unde provine carnea, o ipoteză serioasă ar fi că una dintre carcase a fost contaminată de pielea unei bovine murdare.

×
Subiecte în articol: bun de consum