x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Nicoleta Catana    |    28 Mar 2008   •   00:00

28 martie 2008: Inspecto­rii Direcţiilor Sanitar-Ve­te­ri­nare şi pentru Siguranţa Alimentelor au efectuat controlale în perioada săr­bă­to­rilor pascale catolice în pie­ţe, depozite şi târguri de ani­male.

NEREGULI. Inspecto­rii Direcţiilor Sanitar-Ve­te­ri­nare şi pentru Siguranţa Alimentelor au efectuat controlale în perioada săr­bă­to­rilor pascale catolice în pie­ţe, depozite şi târguri de ani­male. De asemenea, au fost verificate şi 15 puncte de tăiere a mieilor în târguri de animale, la unităţi de procesare a cărnii, laptelui şi peştelui şi în unităţi de abatorizare. Principalele deficienţe constatate sunt nerespectarea regimului ter­mic de depozitare şi neînregistrarea zilnică a tempe­raturii de depozitare a produselor, depozitarea ne­co­respunzătoare acestora sau comercializarea fără elemente de identificare.

 

ULTIMATUM. Co­mi­si­a Europeană (CE) le-a ce­rut ieri autorităţilor itali­ene să furnizeze infor­ma­ţi­ile des­pre contaminarea cu di­o­xină a mai multor loturi de brânză mozzarella, în caz contrar putând fi impus un embargou asupra produsului, informează France Presse. De asemenea, CE a solicitat retragerea imedia­tă a produselor contaminate de pe piaţă, precum şi lista acestora, comunicarea nu­­me­lor loturilor de produ­se puse sub se­ches­tru şi in­for­maţii des­pre măsurile de control şi de garantare a pre­­­­venirii unor cazuri similare. Autorităţile italiene au trimis miercuri o serie de in­formaţii solicitate de CE, însă acestea erau incomplete.

×
Subiecte în articol: bun de consum