1 aprilie 2008: Persoanele care consumă zilnic cel puţin un cârnat sau trei felii de bacon prezintă cu 20% mai multe riscuri de a dezvolta cancer la colon
CONTROL. În urma unui control finalizat luni, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi a identificat nereguli la toate cele 41 de firme verificate. Directorul DSVSA Mehedinţi, Paul Adamescu, a declarat că s-au emis şase ordine de interzicere şi unul de suspendare a activităţii unor agenţi economici şi s-au confiscat şi scos din circuitul comercial 1,3 tone de carne. O parte din comercianţi nu avea mijloacele de transport autorizate, în depozitele de păstrare a alimentelor nu era asigurată temperatura corespunzătoare, iar spaţiile cu această destinaţie nu erau adecvate.
CANCER LA COLON. Persoanele care consumă zilnic cel puţin un cârnat sau trei felii de bacon prezintă cu 20% mai multe riscuri de a dezvolta cancer la colon, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, preluat de telegraph.co.uk. Profesorul Martin Wiseman, consilier ştiinţific şi medical în cadrul World Cancer Research Fund (WCRF) din Marea Britanie, spune că produsele din carne procesată, precum cârnaţii, şunca, baconul, salamul, sunt conservate prin afumare, sărare sau prin adăugarea de aditivi. Specialiştii de la WCFR spun însă că mai sunt necesare studii care să confirme aceste rezultate şi recomandă un consum maxim săptămânal de 500 de grame de carne roşie şi evitarea produselor din carne procesată.