x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Nicoleta Catana    |    02 Apr 2008   •   00:00

2 aprilie 2008: Autorităţile din Arad au efectuat controale în ultimele săptămâni în marile centre comerciale din municipiu, în urma cărora s-au constatat abateri legate de calitatea inferioară a produselor

NEREGULI. Autorităţile din Arad, alături de reprezentanţii mai multor instituţii ale statului, au efectuat controale în ultimele săptămâni în marile centre comerciale din municipiu, în urma cărora s-au constatat abateri legate de calitatea inferioară a produselor, alimente expirate sau păstrate necorespunzător, neetichetate sau care nu aveau traducere pentru instrucţiuni. În unele cazuri s-a pus chiar problema ridicării autorizaţiei de funcţionare, ceea ce se va şi face dacă nu se remediază problemele în termenele acordate, a declarat prefectul judeţului Arad, Gavril Popescu.

 

CONTROL. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au retras din magazinele din Sibiu 226 de litri de ulei de măsline, pentru că termenele de expirare nu erau bine imprimate pe etichetele acestor sticle şi gene­rau confuzie în rândul cumpărătorilor, a anunţat marţi Rodica Turcu, director adjunct OPC Sibiu. Aceasta a afirmat că şase din cele zece magazine controlate s-au ales cu avertismente şi au fost amendate cu 9.000 de lei. Inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (OPC) recomandă cumpărătorilor să aleagă fie uleiul de măsline extra-virgin, fie cel virgin, aceste două sortimente fiind fabricate din măsline.

×
Subiecte în articol: bun de consum