x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Nicoleta Catana    |    07 Apr 2008   •   00:00

7 aprilie 2008



DECIZIE FINALĂ. Patru substanţe antimicrobiale utilizate pentru decontaminarea carcaselor de pui nu afectează rezistenţa consumatorului la antibiotice,a decis Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA). Astfel, dioxidul de clorură, acidul de clorură de sodiu, fosfatul trisodic şi peroxiacizi nu prezintă nici un risc pentru sănătatea noastră. Aceştia sînt deja folosiţi în Statele Unite ale Americii (SUA) pentru a înlătura microbii ce pot contamina produsele. Totuşi, există voci care susţin că nu există suficiente date care să ateste dacă peroxiacizi ucid sau doar reduc bacteriile de la pui.  


DIABET. Vinul alb bogat în antioxidanţi şi ceaiul ar putea ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sînge la diabetici, conform unui studiu efectuat de Universitatea din Massachusetts din Statele Unite ale Americii (SUA). Oamenii de ştiinţă au observat că extractele de ceai negru au dat cel mai bun randament în stoparea enzimei care opreşte absorbţia glucozei de către intestinul mic. Aproximativ 19 milioane de persoane suferă de diabet în Uniunea Europeană, iar specialiştii susţin că numărul va ajunge la 26 de milioane până în 2030. În SUA, 20 de milioane sunt afectate de această boală.   

×
Subiecte în articol: bun de consum