x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Nicoleta Catana    |    30 Apr 2008   •   00:00
Info

30 aprilie 2008: Persoanele care consumă zilnic roşii, în orice formă, îşi protejează pielea de efectele nocive ale razelor solare

STANDARDE UE. Lucrările de modernizare şi de dotare a laboratorului sanitar-veterinar din loca­litatea Halînga, de lîngă Drobeta Turnu-Severin, au fost finalizate. Directorul Direcţiei Sanitar-Vete­rinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mehedinţi, Paul Adamescu, a declarat că laboratorul, prin aparatura performantă şi prin lucrările de reabilitare a clădirii în care funcţionează, se ridică la standardele impuse de UE. Aici vor putea fi efectuate multe dintre ana­lizele şi testele diferitelor probe recoltate din teritoriu, care pînă acum erau trimise pentru diagnosticare la Craiova, Bucureşti sau Timişoara. Pînă la sfîrşitul semestrului I va fi înlocuit în întregime şi mobilierul specific de laborator.

 

EFECTE BENE­FICE. Persoanele care consumă zilnic roşii, în orice formă, îşi protejează pielea de efectele nocive ale razelor solare, care pot provoca arsuri şi riduri, potrivit unui studiu reali­zat de cercetătorii britanici de la universităţile din Manchester şi Newcastle, preluat de BBC. Studiul, prezentat la o conferinţă a Societăţii britanice de cercetări dermatologice, a scos la iveală că antioxidantul numit licopen este cel care îmbunătăţeşte capacitatea pielii de a se apăra împotriva razelor solare. Cercetătorii atenţionează însă că roşiile oferă mai degrabă un ajutor suplimentar, nefiind o alternativă la crema de protecţie solară.

×
Subiecte în articol: bun de consum