x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Nicoleta Catana    |    09 Mai 2008   •   00:00

9 mai 2008:Comisia Europea­nă va dezbate problema orga­nismelor modificate genetic (OMG), iar zilele următoare se va decide dacă acestea vor fi aprobate pentru consum.

DECIZIE. Comisia Europea­nă (CE) va dezbate problema orga­nismelor modificate genetic (OMG), iar zilele următoare se va decide dacă acestea vor fi aprobate pentru consum. În momentul de faţă, situaţia acestor produse este mai mult decît incertă, iar în ţări ca Franţa, Austria, Ungaria sau Grecia cultivarea lor este interzisă. Cei care susţin biotehnologia, dar şi criticii aşteaptă cu nerăbdare decizia CE, întrucît sînt de părere că acceptarea acestora ar aduce modificări pozitive atît în industria alimentară, cît şi în percepţia consumatorilor. La ora actuală, OMG pot fi utilizate numai la hrana animalelor, pentru consu­mul uman fiind interzise. Acest subiect este intens dezbătut de ani buni, iar ultima dată cînd s-a luat o decizie concretă a fost în 1998.

 

MAI MULTE DATE. Nu­triţioniştii susţin că au nevoie de mult mai multe in­formaţii despre produsele ali­men­tare înainte de a stabili recoman­dările în ceea ce priveşte doza zilnică minimă şi maximă de sare pe care trebuie să o consumăm. Res­ponsabilii din industria alimentară au făcut această cerere în ca­drul unei conferinţe care a fost ţinută zilele trecute la Buxelles, la care au participat reprezentanţi din industria sării. Aceştia susţin că dacă producătorilor nu li se va im­pune o limită clară asupra canti­tă­ţii de sare, sănătatea consumatorilor poate fi serios pusă în pericol.

×
Subiecte în articol: bun de consum