x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Nicoleta Catana    |    15 Mai 2008   •   00:00

15 mai 2008



STATISTICĂ. Virusul Salmonellla a fost depistat la o treime din crescătoriile de curcanii din toată Europa, dintre care 30,7% destinaţi consumului uman, iar 13,6% în scopul reproducerii, în intervalul de timp 2006-2007, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară (EFSA). În aceste procente se încadrează două dintre cele mai periculoase, Salmonella Enteritidisand şi Salmonella Typhimurium, care au provocat numeroase infecţii în rîndul oamenilor, fiind identificate în cazurile a 1,7 % dintre speciile de curcan care erau destinate reproducerii. Salmonella este al doilea virus pe lista celor care cauzează decesul, peste 160 649 de persoane suferind de aceste infecţii în anul 2006.

ALARMANT.
Peste 2,5 milioane de locuitori ai Ungariei, un sfert din populaţia ţării, beau apă de calitate sub standardele Uniunii Europene (UE), a relatat ieri cotidianul Nepszava, citat de MTI. Populaţia din estul, sud-vestul şi nordul ţării bea apă cu conţinut mai ridicat de arsenic, nitriţi şi amoniac decît normele admise în UE. Conform Comisiei Europene, Ungaria trebuie să se conformeze pînă în 2015 directivei europene privind creşterea calităţii apei potabile. Agenţia Naţională de dezvoltare pune la dispoziţie 6,8 milioane de euro firmelor interesate să se implice în proiecte de îmbunătăţire a apei, precizează Nepszava.

×
Subiecte în articol: bun de consum