22 mai 2008
INIŢIATIVĂ. Agenţia pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie (EFSA) a anunţat că va efectua o revizuire a reducerilor de sare la cererea producătorilor de biscuiţi, care sînt îngrijoraţi de impactul negativ pe care ingredientul l-ar putea avea asupra procesului de coacere. Alerta vine ca urmare a plîngerilor făcute de consumatori din cauza conţinutului prea mare de sare din acest produs. La dezbatere se va pune accent pe faptul că un adult nu ar trebui să consume mai mult de 6 grame de sare pe zi, alimentele care fac parte din dieta noastră zilnică depăşind această cantitate. EFSA va sublinia şi faptul că pe eticheta alimentelor trebuie neapărat precizată cantitatea de sare.
SĂNĂTOS. Dietele zilnice echilibrate, bazate pe suplimentele alimentare cu nutrienţi, ar putea veni în sprijinul persoanelor supraponderale, conform unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Oklahoma şi de la Departamentul de Sănătate şi Cercetare Ştiinţifică, ambele din SUA. Mai precis, dacă cei cu probleme de greutate consumă alimente bogate în proteine şi cu un nivel scăzut de carbohidraţi şi grăsimi pot pierde kilogramele în plus, fără însă a exista pericolul contactării unor maladii periculoase. Studiul s-a bazat pe testarea persoanelor supraponderale care consumau fie numai alimente sănătoase, fie produse cu un conţinut ridicat de grăsime.
Citește pe Antena3.ro