x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Nicoleta Catana    |    29 Mai 2008   •   00:00

INOVAŢIE. Bacteria care apare în sucul fructelor datorită acidului lactic poate fi detectată cu ajutorul unui biosenzor. Cu ajutorul acestuia, contaminarea poate fi detectată din timp chiar şi în sucul pasteurizat dacă este nevoie. Cercetătorii sînt de părere că bacteria contribuie la uscarea şi la distrugerea fructelor pe perioada cît acestea sînt depozitate înainte de a fi scoase la comercializare. Studiul asupra acidului lactic face parte dintr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană, în cadrul căruia se caută soluţii pentru eliminarea bacteriilor din fructe cu costuri cît mai mici. Oamenii de ştiinţă au studiat timp de trei ani sistemul de senzori care poate detecta bacteria din timp.

EVENIMENT. Peste 300 de firme din industria alimentară, din care circa 130 de societăţi din străinătate, vor participa în perioada 4-8 iunie la prima ediţie a Indagra Food, organizată la complexul Romexpo din Bucureşti. Companiile activează în domeniul panificaţiei, lactatelor şi cărnii, al echipamentelor pentru industria alimentară, sectorul dotărilor pentru magazine, al agriculturii ecologice şi pescuitului. La eveniment vor participa firme din Austria, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Elveţia, Federaţia Rusă, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, Republica Cehă, Republica Moldova, România, Slovacia, Spania, Sri Lanka, Turcia şi Ungaria.

×
Subiecte în articol: bun de consum