x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

12 Iul 2008   •   00:00

12 iulie 2008:Un grup de cercetători de la Universităţile din Bonn (Germania), Pittsburgh (SUA) şi din Cagliari (Italia) au descoperit că o substanţă care se găseşte în busuioc, în oregano şi în rozmarin are proprietăţi antiinflamatorii

CONDIMENTE. Un grup de cercetători de la Universităţile din Bonn (Germania), Pittsburgh (SUA) şi din Cagliari (Italia) au descoperit că o substanţă care se găseşte în busuioc, în oregano şi în rozmarin are proprietăţi antiinflamatorii. Substanţa se numeşte (E)-BPC şi acţionează similar medicamentelor antiinflamatorii. Conform oamenilor de ştiinţă, (E)-BPC ar putea constitui baza unor noi medicamente pentru tratarea afecţiunilor inflamatorii cronice cum este, spre exemplu, maladia Crohn.

 
CEAI VERDE. Persoanele care beau frecvent ceai verde prezintă mai puţine riscuri de a suferi de cancer de stomac, arată un studiu efectuat de Ministerul Sănătăţii din Japonia. Efectul anticancerigen se datorează polifenolilor, substanţele care dau ceaiului verde gustul uşor amărui. Ceaiul verde are proprietăţi anticancerigene doar în cazul nefumătorilor. În cazul fumătorilor, substanţele nocive din tutun neutralizează efectul benefic al ceaiului.

 
SFECLĂ ROŞIE. Sucul de sfeclă roşie scade tensiunea arterială şi reglează activitatea sistemului cardiovascular, prevenind depunerile de grăsimi pe vasele sangvine. Efectul hipotensiv al  sucului de sfeclă se menţine în jur de 24 de ore, arată un studiu efectuat de Şcoala de Medicină din Londra şi publicat în Daily Telegraph. Studiul atrage atenţia că sucul de sfeclă îşi pierde proprietăţile dacă este păstrat mai mult de două ore la frigider.

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă