x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Nicoleta Catana    |    16 Iul 2008   •   00:00

16 iulie 2008:Majoritatea produselor destinate copiilor are un conţinut foarte scăzut de proteine, deşi cele mai multe sînt scoase pe piaţă tocmai în acest scop, arată un studiu efectuat în Canada

ALARMĂ. Majoritatea produselor destinate copiilor are un conţinut foarte scăzut de proteine, deşi cele mai multe sînt scoase pe piaţă tocmai în acest scop, arată un studiu efectuat în Canada. Nouă din zece astfel de produse conţin într-o proporţie considerabilă zahăr, grăsimi sau sodiu. Cu toate acestea, 62% din produsele care au un conţinut scăzut de vitamine au specificat pe spatele ambalajului faptul că o alimentaţie nesănătoasă poate fi nocivă pentru copii şi există pericolul apariţiei obezităţii. Numai 11% din cele 367 de produse analizate au avut specificate valorile nutriţionale.


NOU. UE a aprobat intrarea pe piaţă a unui fruct provenit din Africa, vechi de zeci de ani. Acesta conţine vitamina C într-o cantitate de şase ori mai mare decît portocalele şi de două ori mai mult calciu decît laptele. Cercetătorii sînt de părere că acesta are mai multe efecte benefice asupra consumatorilor decît un fruct obişnuit. Pulpa, de culoare albă, are aspectul unei pudre şi textura unei brînze, are efecte nutritive şi este bogată în antioxidanţi, fier şi potasiu. În unele zone din Africa de Sud, coaja fructului este de culoare roşie, conţine zahăr şi este comercializată în calitate de produs dulce.

×
Subiecte în articol: bun de consum