x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Nicoleta Catana    |    24 Iul 2008   •   00:00

24 iulie 2008:Numărul americanilor obezi a crescut cu aproximativ două procente în doi ani, motiv pentru care oamenii trebuie să reducă semnificativ numărul caloriilor din alimente şi al băuturilor cu un conţinut ridicat de zahăr, potrivit unui raport săptămînal legat de mortalitate

ALARMĂ. Numărul americanilor obezi a crescut cu aproximativ două procente în doi ani, motiv pentru care oamenii trebuie să reducă semnificativ numărul caloriilor din alimente şi al băuturilor cu un conţinut ridicat de zahăr, potrivit unui raport săptămînal legat de mortalitate. Experţii în nutriţie spun că eforturile pe care producătorii le fac de a reduce obezitatea trebuie intensificate pentru a-l ajuta pe consumator să conştientizeze pericolele pe care aceste tipuri de alimente le presupun. Conform spuselor unui analist, cei din industria alimentară deja fac eforturi susţinute prin lansarea pe piaţă a unor produse sănătoase sau prin înlocuirea ingredientelor nocive cu unele care au efecte benefice. (N.C.)

 
MĂSURI. Inspectorii veterinari din Mehedinţi au început ieri o acţiune de control privind modul în care se respectă normele igienico-sanitare în unităţile de procesare a cărnii. Conform spuselor reprezentantului Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mehedinţi, Traian Mariţoiu, în reţeaua de cinci astfel de entităţi economice specializate în prelucrarea cărnii şi fabricarea produselor destinate consumului uman se va verifica în primul rînd dacă certificările acestora sînt conform standardelor şi corespund din punct de vedere calitativ. Potrivit acestuia, în judeţul Mehedinţi, zilnic circa 6.000 de kilograme de carne sînt procesate şi introduse în reţeaua de magazine alimentare. (N.C.)

×
Subiecte în articol: bun de consum