x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

05 Aug 2008   •   00:00

5 august 2008



STUDIU. Un consum ridicat de calciu, provenit în special din lactate, poate reduce riscul de infarct, sugerează un nou studiu efectuat de o echipă de cercetători din Japonia. Dieta este recomandată în special persoanelor care au probleme cu inima sau celor care au o cantitate mică de sodiu în sînge. Medicii au descoperit în ultima vreme o strînsă legătură între cantitatea mică de magneziu, potasiu şi calciu din sînge şi hipertensiune. Studiul realizat s-a bazat pe răspunsurile date anumitor întrebări în cadrul unor chestionare, care au fost adresate atît femeilor, cît şi bărbaţilor. (N.C.)

REŢETĂ. Dacă vreţi să menţineţi pîinea crocantă şi proaspătă trebuie să fiţi atenţi la calitatea şi la nivelul apei pe care le utilizaţi, susţin specialiştii. Pentru obţinerea acestor rezultate, oamenii de ştiinţă au comparat două pîini, una obţinută cu o cantitate moderată de apă, îm timp ce pentru cealaltă pîine a fost folosită mai multă apă decît în mod normal. Utilizarea unei cantităţi optime de apă poate reduce inclusiv necesitatea apelării la conservanţi şi deci riscurile apariţiei unor maladii periculoase pot dispărea. Specialiştii atrag însă atenţia asupra calităţii apei, susţinînd că este mult mai importantă decît cantitatea care este folosită, prin urmare, consumatorii sînt sfătuiţi să analizele bine apa înainte de a o folosi. (N.C.)

×
Subiecte în articol: bun de consum