x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

07 Aug 2008   •   00:00

SUGESTIE. Gatitul la temperaturi mai mari de 125sC poate fi cea mai buna solutie pentru fixarea si imbunatatirea activitatii antocianinei, sugereaza un studiu efectuat la Universitatea de Stiinte Agricole din Louisiana.



SUGESTIE. Gătitul la temperaturi mai mari de 125şC poate fi cea mai bună soluţie pentru fixarea şi îmbunătăţirea activităţii antocianinei, sugerează un studiu efectuat la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Louisiana. Astfel, extractele din această substanţă vor putea fi utilizate ca suplimente alimentare sau coloranţi naturali, întrucît temperatura extrem de ridicată ajută substanţa să se menţină întreagă pe toată durata activităţii. Antocianina reduce frecvenţa tuturor cancerelor, indiferent de localizare, atît prin acţiune directă, de distrugere tumorală, cît şi prin reciclarea glutationului (cel mai puternic şi mai important dintre antioxidanţii produşi de organism). (N.C.)

ADITIVI LIMITAŢI. Producătorii din industria de panificaţie şi snacsuri vor trebui să fie foarte vigilenţi cu ingredientele pe care le folosesc, întrucît Uniunea Europeană a decis să limiteze cantitatea de galben de chinolină E 104, dar şi interzicerea utilizării a doi coloranţi, albastrul brilliant E 133 şi roşu allura E 129. Produsele care conţin tartrazina E 102, galbenul de chinolină E 104, galbenul portocaliu E 110, azorubina E 122, roşu ponceau 4R E 124 şi roşu allura E 129 vor trebui să aibă menţionat pe etichetă mesajul “produsul poate avea efecte adverse asupra atenţiei şi activităţii copiilor”. În Marea Britanie deja au fost identificate cîteva produse de tip snacks care aveau un conţinut prea mare de galben portocaliu, E 110. (N.C.)

×
Subiecte în articol: bun de consum