x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

09 Aug 2008   •   00:00

9 august 2008



ÎN LUCRU. Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară (EFSA) are în lucru 3.000 de recomandări de sănătate pînă în anul 2010, ne transmite Comisia Europeană. Reclamaţiile provin de la toate cele 27 statele membre ale Uniunii Europene. Majoritatea au la bază ultimele studii şi legi date în acest domeniu, ceea ce i-a făcut pe consumatori să ia atitidine şi să îşi ceară drepturile. (N.C.)

CIOCOLATĂ CU SURPRIZE. Autorităţile din Statele Unite ale Americii au intrat în alertă după ce au descoperit bucăţi de plumb în două mărci diferite de ciocolată. Departamentul de Sănătate Publică din California şi-a avertizat populaţia să nu consume produsele în cauză, deoarece nivelul de plumb este cu mult peste limită permisă de FDA. Plumbul, un metal greu, este foarte dăunător, în special pentru copii, fetuşi, asupra cărora poate avea efecte extrem de negative, ca devieri de comportament. Comisia Europeană a intrat şi ea în alertă, mai ales ca în 2006 s-a pronunţat foarte clar în ceea ce priveşte prezenţa metalelor ca aluminiul, arsenicul, cadmiul, dogarul, fier şi plumbul în alimente. (N.C.)

PROIECT. În încercarea de a combate bolile la care sunt expuşi copiii în urma unei alimentaţii nocive, reprezentanţii industriei alimentare din Statele Unite ale Americii au întocmit o listă cu armele la care pot apela părinţii pentru a-i feri pe micuţi de aceste pericole. Astfel, băuturile neacidulate, fructele şi legumele şi lactatele sunt cîteva din armele cu care pot lupta împotriva obezităţii, hiperactivitatăţii, disfuncţiilor cerebrale sau a gutei. Oamenii de ştiinţă îi sfătuiesc pe părinţi să îndrepte atenţia copiilor asupra acestor tipuri de alimente, iar pe producători să scoată pe piaţă alimente sănătoase ambalate cît mai atrăgător pentru a capta atenţia micuţilor. (N.C.)

×
Subiecte în articol: bun de consum