12 august 2008
DEZBATERE. Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA) cheamă reprezentanţii industriei alimentare şi alte părţi interesate să îşi spună părerea în legătură cu ce ar trebui să conţină etichetele produselor care conţin alergeni. Iniţiativa a luat naştere ca urmare a faptului că nu toate actele normative de peste ocean spun acelaşi lucru despre ce anume ar trebui să conţină respectivele etichete, ceea ce a pus pe gînduri instituţia. Alergenii sînt bacteriile care se află în aer, chimicale, păr pentru animale şi care ne pot provoca alergii. Acestea afectează în special copiii, care au un sistem imunitar sensibil. (N.C.)
INVESTIGAŢII. Cercetătorii de la Universitatea de Servicii de Sănătate din Houston au început o serie de studii pentru a vedea dacă glutenul şi produsele lactate pot avea efectele negative asupra copiilor care suferă de autism, ca urmare a plîngerilor părinţilor. Astfel, primele cercetări au scos la iveală faptul că respectivele produse provoacă probleme intestinale ca diareea sau constipaţia micuţilor, fapt care duce la agravarea bolii. Autismul este o boală foarte gravă, care afectează şase copii din 1.000, şi este caracterizată prin incapacitate de comunicare verbală şi non-verbală, imposibilitate de integrare socială sau implicare limitată în activităţi. (N.C.)
Citește pe Antena3.ro